Čokoladno čokoladni muffini
Čokolada … čokolada … čokolada … ko iz kuhinje zadiši po sveže pečenih muffinih s čokolado, se jim je res težkoooo upreti. 🙂 Enostavna in hitra priprava ter okus, ki resnično prepričata, še tako zahtevnega čokoholika.
Čokoladno čokoladni muffini – pripomočki:
- pekač za muffine (12 kosov)
- papirnate posodice za muffine
- 2 posodi za mešanje
- električni mešalnik
- večji nož
- deska za seklanje
Čokoladno čokoladni muffini – sestavine:
- 200 g pšenične moke
- 1 pecilni prašek
- ščepec soli
- 4 velike žlici kakava
- 80 g (mletega) belega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 čajno žličko vanilijev sladkor – bourbon
- 2 jajci
- 1,5 dl mleka
- 0,5 dl sončničnega olja
- 50 g bele čokolade
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g temne čokolade
- čokoladne kapljice za okras
Čokoladno čokoladni muffini – postopek:
Najprej z žlico zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, ščepec soli, kakav, sladkor, vanilijev sladkor in vanilijev sladkor – bourbon.
Nato v drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo mokre sestavine: jajca, olje in mleko.
Mokre sestavine prelijemo v suhe in jih pustimo, da se navlažijo.
Potem narežemo čokolado na poljubno velike koščke …
… in jo dodamo ostalim sestavinam.
V pekač za muffine vstavino papirnate posodice in jih napolnimo z maso.
Na koncu jih posujemo s čokoladnimi kapljicami. Po želji lahko dodamo tudi sadje, odlični so s svežimi jagodami.
Pečemo 30 minut na 180°C.
Čokoladni dober tek 🙂