Čokoladna glazura z visokim sijajem
Print Friendly, PDF & Email

Vedno sem  se spraševala kako se naredi čokoladna glazura z visokim sijajem kot odsev ogledala. V bistvu sploh ni težko, je pač procedura, ki rabi čas in zato je končni rezultat takšen kot si ga želimo. Pred samim postopkom kuhanja glazure, si pripravimo vse pripomočke in odmerimo vse sestavine, da se ne bomo kasneje lovili.

cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-13Čokoladna glazura z visokim sijajem – pripomočki:

  • tehtnica
  • 3 posode
  • cedilo z najbolj drobnimi režami
  • metlica za mešanje
  • žlica
  • palični mešalnik
  • kuhinjski termometer
  • merica za odmerjanje tekočine

Čokoladna glazura z visokim sijajem – sestavine:

Sestavine zadoščajo za preliv torte

  • 10 g želatina lističev + voda v kateri jih bomo namakali
  • 125 ml vode
  • 225 g sladkorja
  • 150 g črne čokolade
  • 30 g grenkega kakava
  • 65 ml polnomastne sladke smetane

Čokoladna glazura z visokim sijajem – postopek:

Želatina lističe namočimo v hladno vodo in jih pustimo namakati.

cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-1V kozico nalijemo vodo in dodamo sladkor.
cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-2Vodo s sladkorjem pokuhamo, da se sladkor stopi in ko doseže temperaturo 104 stopinj Celzija odstavimo iz ognja.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-3Dodamo nalomljeno čokolado in z metlico mešamo tako dolgo, da se čokolada popolnoma stopi.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-4Nato dodamo grenki kakav v prahu in ponovno mešamo tako dolgo, da se vse poveže.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-5Primešamo še sladko smetano in spet temeljito premešamo.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-6Ko zmes doseže 60 stopinj Celzija dodamo namočene in temeljito ožete želatina lističe.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-7Z metlico premešamo, da se želatina lističi stopijo.
cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-8Sedaj vse skupaj precedimo skozi cedilo.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-9Precejen preliv zmiksamo s paličnim mešalnikom.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-10In vse še 1x precedimo.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-11Sedaj nastopi čas čakanja, kajti pred uporabo preliva, mu mora temperatura pasti na 29 stopinj Celzija.

cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-17Tik pred uporabo glazuro premešamo in nato kolač bogato prelijemo. Sladica se bo svetila z visokim sijajem danes, jutri oz. vse dokler je ne bo zmanjkalo.cokoladna-galzura-z-visokim-sijajem-13Želim vam veliko lepih sladic z visokim sijajem.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor