Čokoladni hrustljavčki
Včasih si zaželimo le grižljaj ali dva nečesa sladkega. In kot nalašč za takšne dni so čokoladni hrustljavčki, ki so pripravljeni v 10-15 minutah, nato pa še 20 minut hlajenja in … mmmmmm čokoladno hrustljavi užitek je tu. Uporabite lahko belo, mlečno ali temno čokolado. Tisto, ki vam je ljubša.
Pripomočki za čokoladne hrustljavčke
- kuhinjska tehtnica
- lopatka za mešanje
- dve posodi za pripravo vodne kopeli
- štedilnik
- papirnati modelčki za maffine (poljubna velikost, sama sem uporabila takšne velikosti 50 mm x 30 mm)
- jedilna žlica
- skleda
- hladilnik
Sestavine za čokoladne hrustljavčke
(za 13-15 čokoladnih hrustljavčkov)
- 180 g bele čokolade (jaz sem uporabila kuverturo)
- 40 g masla
- 110 g koruznih kosmičev
Postopek priprave čokoladnih hrustljavčkov
Najprej na vodni kopeli stopimo čokolado in maslo. Pomagamo si z lopatko in vmes malo mešamo. Če imate mikrovalovno pečico, lahko čokolado in maslo stopite z njeno pomočjo.
Medtem, ko se čokolada in maslo topita, stehtamo še koruzne kosmiče in si pripravimo skledo. Vanjo stresemo kosmiče, ki jih nato prelijemo s stopljeno čokolado.
Dobro premešamo, da čokolada prekrije vse kosmiče.
S pomočjo žlice nadevamo čokoladne hrustljavke v modelčke za maffine. V vsakega 1 jedilno žlico zmesi. Če je potrebno, kosmiče prelite s čokolado malo potisnemo skupaj, da se bodo, ko bodo hladni držali skupaj.
Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 20 minut in tik preden postrežemo vzamemo iz hladilnika.
Prijetno sladkanje!