Čokoladne ploščice
Print Friendly, PDF & Email

Bilo je čudovito popoldne po kosilu. Zaželela sem si nekaj sladkega, zato sem pobrskala po sestavinah, ki sem jih imela doma in takoj je padla ideja. Naredila sem čokoladne ploščice ter tako razveselila sebe in svoje najbližje.

Čokoladne ploščice – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • 1 čajna žlička
  • pečica
  • večja skleda
  • cedilo
  • 2 kuhalnici
  • ročni mešalnik
  • peki papir
  • pekač (dimenzije: 28 x 21 x 5 cm)
  • jedilna žlica
  • manjša teflonska kozica
  • manjša kozica
  • merilni vrč
  • pečica

Čokoladne ploščice – sestavine:

  • Čokoladne ploščice50 g grenkega kakava v prahu
  • 175 g pšenične bele moke (tip 500)
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička (cca. 3 g) pecilnega praška
  • 150 g sladkorja
  • 175 g kokosovega mleka (brez tekočine)
  • 3 jajca
  • 1 vaniljin sladkor
  • 175 ml mleka
  • 200 g čokolade za kuhanje

Čokoladne ploščice – postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (klasična pečica).

V večjo skledo damo kakav. Moki primešamo pecilni prašek ter vse skupaj s cedilom presejemo v skledo s kakavom. Kakavu in moki dodamo še sol in sladkor ter s kuhalnico vse skupaj dobro premešamo.

Čokoladne ploščice

Suhi zmesi dodamo kokosovo mleko, vaniljin sladkor, mleko in jajca. Z ročnim mešalnikom nato vse skupaj zelo dobro zmešamo v gladko zmes.

Čokoladne ploščice

V pekač položimo peki papir in vanj ulijemo maso za čokoladne ploščice. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, pri tem si pomagamo z jedilno žlico.

Čokoladne ploščice

Pekač damo v ogreto pečico na srednje vodilo in pečemo 30 minut na programu za enakomerno pečenje.

Med tem časom v manjšo kozico natočimo približno 3 dl vode in jo postavimo na štedilnik. Nanjo postavimo teflonsko kozico in vanjo damo nalomljeno čokolado. Kozico z vodo začnemo segrevati in tako se začne čokolada topiti. Med tem procesom čokolado vsake toliko časa premešamo s kuhalnico.

Čokoladne ploščice

Pečeno maso za čokoladne ploščice vzamemo iz pečice in jo premažemo s stopljeno čokolado.

Čokoladne ploščice

Pekač pustimo 15 minut, da se malo ohladi, nato pa ga damo za 2 do 3 ure v hladilnik, da se čokolada strdi. Ohlajeno maso vzamemo iz hladilnika, jo narežemo na ploščice in postrežemo.

Nasvet
Če nismo prepričani, ali je masa za čokoladne ploščice pečene vanjo zabodemo zobotrebec. Masa je pečena, če je zobotrebec čist, ko ga potegnemo ven iz mase. Čokoladne ploščice lahko popestrimo tudi s sladoledom ali sadjem.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem zaposlena kot spremljevalka gibalno ovirane učenke. Zelo rada kuham, zumbam, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor