Čokoladna torta brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladna torta brez peke je kot nalašč, da jo postrežemo ob rojstnem dnevu, praznikih ali kar tako, da si z njo polepšamo dan in presenetimo domače ali celo obiske. Čokoladna torta po tem receptu bo navdušila vse ljubitelje čokolade. Za pripravo ne potrebujete veliko izkušenj v kuhinj niti veliko časa in kar je najboljše, ta čokoladna torte je pripravljena brez peke! Čokoladna torta je popolnega in zelo nežnega okusa po čokoladi. Mmmmmm ….

Pripomočki za pripravo čokoladne torte brez peke:

  • model za torto z ločljivim dnom, premera 24 cm
  • električni sekljalnik ali mlinček za orehe
  • lonec velikosti 1 l
  • električni mikser
  • 1 posoda za mlete kekse in oblikovanje testa
  • večja, 3 l posoda za pripravo kreme
  • električni štedilnik
  • velika jušna žlica
  • ribežen
  • kuhalnica
  • hladilnik

Sestavine za čokoladno torto brez peke

Za 8-10 kosov torte.

Za piškotno dno:

  • 300 g poljubnih maslenih piškotov (Plazma, Albert, Piknik, ….)
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 80 g masla
  • 15 žlic mleka

Za čokoladno kremo:

  • 150 g masla
  • 300 g navadne mlečne čokolade
  • 1 l smetane za stepanje
  • 3 zavojčki vaniljevega sladkorja

In še:

  • 25 g temne čokolade za okraševanje torte

Postopek priprave čokoladne torte brez peke

Kot sem že omenila, čokoladno torto brez peke naredimo hitro in brez večjih težav. Najprej naredimo piškotno dno, ki predstavlja podlago čokoladni kremi. V ta namen v električnem sekljalniku ali z mlinčkom za mletje orehov zmeljemo kekse in jih damo v posodo.

V litrski lonec damo čokolado za kuhanje, ki smo jo nalomili na manjše koščke in maslo. Lonec postavimo na tihi ogenj in počasi, nekaj minut segrevamo sestavine v njem. Segrejemo jih samo toliko, da se maslo in čokolada raztopita. Med segrevanjem sestavine ves čas mešamo.

Takoj, ko se maslo in čokolada stopita, lonec odstranimo z ognja in njegovo vsebino dodamo k keksom, ki smo jih že zmleli.

Vse tri sestavine sedaj dobro premešamo in jih združimo skupaj. Dodamo še 15 žlic mleka ter z rokami zgnetemo ”testo”, ki ga denemo v model za torto in ga enakomerno razporedimo po dnu tortnega modela, ki ga potem postavimo v hladilnik za približno 20 minut.

V tem času, ko piškotno dno naše torte brez peke počiva v hladilniku, se že lahko lotimo priprave čokoladne kreme.

V posodi s pomočjo električnega mešalnika stepemo 1 liter sladke smetane, kateri dodamo 3 zavojčke vaniljevega sladkorja. Stepeno smetano postavimo v hladilnik za okoli 15 minut, oziroma za čas ki, ga potrebujemo, da raztopimo maslo in čokolado.

Ponovno vzamemo lonec, vanj damo 300 g mlečne čokolade ki, jo nalomimo na koščke ter ji dodamo še 150 g masla. Ti dve sestavini segrevamo na štedilniku po enakem postopku kot smo to naredili pri pripravi piškotnega dna.

Takoj, ko sta maslo in čokolada stopljena in združena v enotno zmes (med topljenjem mešamo), ju odstavimo s štedilnika. Pustimo kakšno minutko ali dve, da se nekoliko ohladita, nato pa iz hladilnika vzamemo stepeno sladko smetano, v katero s pomočjo kuhalnice narahlo primešamo raztopljeno maslo in čokolado.

Iz hladilnika vzamemo tudi model za torto z narejenim testom in lepo združeno kremo stresemo v model. S pomočjo žlice ali lopatke enakomerno razporedimo kremo in je zgladimo po površini.

Vzamemo ribežen in po vrhu čokoladne torte nastrgamo 25 g temne čokolade.

Tako narejeno torto postavimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Čokoladna torta je narejena, privoščimo si kos in uživajmo v njenem okusu.

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor