Browniji z rožičevo moko
Browniji z rožičevo moko
Browniji z rožičevo moko vzbujajo občutek nostalgije in so primerna sladica za jesenske dni. Pravzaprav me rožiči spominjajo na otroštvo, saj jih je včasih kupovala mama. Rožičeva moka je sladka, vendar je primerna tudi za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen, saj pri predelavi ne potrebuje inzulina, poleg tega ne vsebuje glutena. Sladica je enostavna in svojevrstna, prav zaradi vsebnosti omenjene moke.
Pripomočki za pripravo brownijev z rožičevo moko
- pekač dimenzije 15 cm x 35 cm
Sestavine za pripravo brownijev z rožičevo moko
- 70 g masla
- 80 g medu
- 2 jajci
- 1 vanilijev sladkor
- 60 g rožičeve moke
- 80 g polnozrnate moke
- žlička pecilnega praška
- 120 g grobo mletih praženih lešnikov
- 5 žlic grškega jogurta
- sol
- 2 žlici marmelade za premaz
- maslo za namastitev pekača
Postopek priprave brownijev z rožičevo moko
Najprej odmerimo vse sestavine, potrebne za pripravo brownijev z rožičevo moko. V posodico odmerimo rožičevo moko, polnozrnato moko in pecilni prašek. Dobro premešamo. Ločimo rumenjake od beljakov in beljaka s ščepcem soli stepemo v sneg. Rumenjakoma dodamo zmehčano maslo, med in vanilijev sladkor ter penasto zmešamo. Nato dodamo grški jogurt in na koncu še grobo drobljene pražene lešnike.
Čisto na koncu nežno vmešamo stepena beljaka. Namastimo pekač, temperaturo pečice nastavimo na 175 stopinj Celzija in 30 minut pečemo na srednji rešetki.
Po tem času vzamemo pekač iz pečice in ga vročega premažemo z marmelado. Jaz sem imela sveže pripravljeno slivovo marmelado, kateri sem dodala košček temne čokolade. Počakamo, da se ohladi in lahko narežemo. Naj tekne!