Browniji z rožičevo moko
Print Friendly, PDF & Email

Browniji z rožičevo moko

Browniji z rožičevo moko vzbujajo občutek nostalgije in so primerna sladica za jesenske dni. Pravzaprav me rožiči spominjajo na otroštvo, saj jih je včasih kupovala mama. Rožičeva moka je sladka, vendar je primerna tudi za ljudi, ki imajo sladkorno bolezen, saj pri predelavi ne potrebuje inzulina, poleg tega ne vsebuje glutena. Sladica je enostavna in svojevrstna, prav zaradi vsebnosti omenjene moke.

Browniji z rožičevo moko

Pripomočki za pripravo brownijev z rožičevo moko

  • pekač dimenzije 15 cm x 35 cm

Sestavine za pripravo brownijev z rožičevo moko

  • 70 g masla
  • 80 g medu
  • 2 jajci
  • 1 vanilijev sladkor
  • 60 g rožičeve moke
  • 80 g polnozrnate moke
  • žlička pecilnega praška
  • 120 g grobo mletih praženih lešnikov
  • 5 žlic grškega jogurta
  • sol
  • 2 žlici marmelade za premaz
  • maslo za namastitev pekača

Postopek priprave brownijev z rožičevo moko

Najprej odmerimo vse sestavine, potrebne za pripravo brownijev z rožičevo moko. V posodico odmerimo rožičevo moko, polnozrnato moko in pecilni prašek. Dobro premešamo. Ločimo rumenjake od beljakov in beljaka s ščepcem soli stepemo v sneg. Rumenjakoma dodamo zmehčano maslo, med in vanilijev sladkor ter penasto zmešamo. Nato dodamo grški jogurt in na koncu še grobo drobljene pražene lešnike.

Čisto na koncu nežno vmešamo stepena beljaka. Namastimo pekač, temperaturo pečice nastavimo na 175 stopinj Celzija in 30 minut pečemo na srednji rešetki.

Po tem času vzamemo pekač iz pečice in ga vročega premažemo z marmelado. Jaz sem imela sveže pripravljeno slivovo marmelado, kateri sem dodala košček temne čokolade. Počakamo, da se ohladi in lahko narežemo. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor