Cvetačna kremna juha – enostavno in hitro
Cvetačna kremna juha je slastna in zelo hitro pripravljena, saj cvetača ne zahteva dolge termične obdelave. Cvetačno kremno juho obogatimo s pečenimi rezinami krompirja, ki poskrbijo za dodatno teksturo.
Pripomočki za pripravo kremne cvetačne juhe:
- posoda za kuhanje
- palični mešalnik
- rezalna deska
- nož
- čajna žlička
- kuhalnica
- kuhališče
Sestavine za pripravo kremne cvetačne juhe:
- 500 g cvetače
- pol čajne žličke soli
- 3 stroki česna
- ščepec popra
- 5 krompirčkov (dva za pečene rezine)
- 5 do 8 dl vode
- 3 žlice olivnega olja
Postopek priprave kremne cvetačne juhe:
Cvetačo, sol, česen, poper, 3 krompirčke, vodo in 2 žlici olivnega olja, vse hkrati damo v lonec in kuhamo 15 minut.
Na olivnem olju popečemo rezine krompirja.
S paličnim mešalnikom zmeljemo juho do gladkosti ter jo postrežemo s popečenimi rezinami krompirja.
Dober tek!
Cvetačna kremna juha tekne v vseh letnih časih, priprava pa je povsem enostavna in hitra.
Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4]