Piščančji zrezki s pehtranom, hrustljavo zapečeno zelenjavo in špinačo
Piščančji zrezki s pehtranom, hrustljavo zapečeno zelenjavo in špinačo so preprosto, hitro pripravljeno kosilo. Pehtran da piščancu krasen okus. Meni je zelo ljub. Pehtran sem na piščancu poskusila po naključju, ko mi je zmanjkalo rožmarina, in moram reči, da super paše in ga od takrat večkrat pripravim na tak način.
Piščančji zrezki s pehtranom, hrustljavo zapečeno zelenjavo in špinačo – pripomočki:
- velik plitek krožnik
- nož
- deska za rezanje
- velika ponev s pokrovko
- vilica
- kozica s pokrovko
- kuhalnica
- ribežen z malimi luknjicami
- stiskač za česen
- jedilna žlica
- večja plastična posoda
- pekač in pečica
Piščančji zrezki s pehtranom, hrustljavo zapečeno zelenjavo in špinačo – sestavine:
(za 2 osebi)
za piščančje zrezke:
- 300 g piščančjih prsi
- ščep soli
- ščep popra
- sušen pehtran v poljubni količini
- 2 jedilni žlici olja
za hrustljavo pečeno zelenjavo:
- cca. 500 g olupljene mešane gomoljne zelenjave (krompir, korenje, pastinak, gomolj zelene, rumena koleraba, …)
za špinačo:
- 200 g zamrznjene špinače
- 2 stroka česna
- sveže nariban ščep muškatnega oreščka
- ščep soli
- ščep popra
- 1-2 jedilni žlici sladke smetane za kuhanje (po želji)
Piščančji zrezki s pehtranom, hrustljavo zapečeno zelenjavo in špinačo – priprava:
Piščančji zrezki:
Piščančje fileje razrežemo na manjše, tanke zrezke. Zrezke na obeh straneh začinimo s soljo, poprom in pehtranom. V primerno veliki ponvi segrejemo 2 jedilni žlici olja in spečemo zrezke (2-3 minute na vsaki strani).
Špinača:
Česen drobno nasekljamo oz. stisnemo s stiskačem za česen.
V manjšo kozico damo jedilno žlico olja in ga segrejemo. Na segreto olje dodamo drobno nasekljan česen in na hitro prepražimo, da zadiši. Dodamo zamrznjeno špinačo, solimo in popramo ter na srednjem ognju kuhamo toliko časa, da se špinača odtali. Po potrebi postopoma zalivamo z malo vode. Ko se špinača razpusti, dodamo sveže nariban ščep muškatnega oreščka in po želji žlico ali dve sladke smetane za kuhanje.
Špinačo lahko pripravite tudi brez smetane, če vam je tako ljubše.
Hrustljava pečena zelenjava:
Za pripravo hrustljavo pečene zelenjave sledite postopku na povezavi: Hrustljavo pečena gomoljna zelenjava.
Poleg lahko postrežemo malo tržaške ali gorčične omake.
Uživajte v okusih!