Pečeni krompirjevi in korenjevi cekini
Med pridelki, ki nam jih že ponujajo vrtovi, sta tudi korenje in mladi krompirček. Ta je že sam po sebi zelo okusen, če ga spečemo v pečici, če se mu pridruži še korenje, pa sta odlična kombinacija za naše brbončice. In da ne bomo v teh vročih dneh stanovanja dodatno greli z uporabo štedilnika in pečice, si lahko zunaj ali pa kar na balkonu postavimo zasilno kuhinjico in tam spečemo kosilo. Za prilogo priporočam pečene krompirjeve in korenjeve cekine.
Pripomočki za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:
- nož
- deska
- krtačka
- skleda
- električni pekač (ali običajna pečica)
Sestavine za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:
- 4 večji kosi mladega krompirja
- 4 kosi korenja
- sol
- olivno olje
Postopek za pečene krompirjeve in korenjeve cekine:
Krompir in korenje dobro operemo z vodo in skrtačimo, po potrebi ali želji pa olupimo.
Narežemo jih na kolobarje oz. cekine, posolimo in premešamo.
Na balkon sem postavila mizico, nanjo pa električni pekač. Vanj nalijemo nekaj žlic olivnega olja in dodamo cekine. Pokrijemo in pečemo do zlatorjave barve, vmes pa večkrat premešamo. Če takega pekača nimamo, lahko prilogo spečemo kar v pečici.
Dober tek in naj vaša kuhinja ostane hladna, vi pa uživajte v slastnem poletnem kosilu!