Ajdova kaša s porom – popolna priloga
Print Friendly, PDF & Email

Tisti, ki spremljate moje recepte veste, da pri meni brez ajdove kaše ne gre. Rada jo imam na najrazličnejše načine, tako za zajtrk, kot večerjo, glavno jed pri kosilu in prilogo … Tokrat sem pripravila ajdovo kašo s porom, ki se je izkazala za prilogo popolnega okusa. Značilen, rahlo grenak okus ajde skupaj s porom, mmmmmm … priporočam!

Pripomočki za pripravo ajdove kaše s porom

  • kuhinjska tehtnica
  • nož in deska za rezanje
  • posoda za kuhanje s pokrovko
  • cedilo
  • vok ali ponev z višjim robom
  • kuhalnica

Sestavine za ajdovo kašo s porom

Za 4 osebe:

  • 240 g ajdove kaše
  • 180 g pora
  • 50 g masla
  • šopek peteršilja (lahko tudi jušna žlica posušenega)
  • sol po okusu

Postopek priprave ajdove kaše s porom

V posodi zavremo vodo, jo rahlo solimo in v vrelo vodo stresemo ajdovo kašo, premešamo in ob zmernem vretju v pokriti posodi kuhamo 15 minut.

Medtem, ko se ajdova kaša kuha, pripravimo ostale sestavine. Por očistimo in narežemo. Sama sem ga narezala na kolobarje. Pod vodo splaknemo in očistimo tudi peteršilj, ki ga drobno nasekljamo. Pripravimo si še maslo.

Ko je ajdova kaša kuhana, jo odcedimo in pustimo, da se dobro odteče.

V voku ali ponvi z višjim robom segrejemo maslo in na njem popražimo por. Ko por postekleni, dodamo tudi nasekljan peteršilj in premešamo.

K poru in peteršilju stresemo ajdovo kašo in premešamo. Malo pokuhamo za minutko ali dve. Po potrebi še malo posolite, če želite.

Tako, ajdova kaša s porom je pripravljena, da jo postrežete kot prilogo k izbrani jedi.

Imate radi jedi z ajdovo kašo? Vabim, da poskusite tudi

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.6]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor