Magnezijevo olje
Print Friendly, PDF & Email

Magnezij je eden od zelo pomembnih mineralov, ki ga naše telo nujno potrebuje. Ker ga telo ne proizvaja samo, ga telesu zagotovimo z vnosom.  Po magneziju najraje posežemo, ko občutimo izčrpanost in krče v okončinah. Vendar magnezij za telo predstavlja veliko več in deluje na mnoge fiziološke procese v našem telesu, zato je prav, da poskrbimo za reden vnos.  Magnezijevo olje je idealno, saj je popolnoma iz naravnih sestavin in ker je v tekoči obliki,  nam omogoča enostaven nanos na telo.

Nasvet
O pomembnosti magnezijevega minerala v našem telesu in kako deluje na naše telo, priporočam da preberete na internetu. Presenečeni boste.

 

Magnezijevo olje – pripomočki:

  • tehtnica
  • kozica
  • žlica
  • lijak
  • dozirne stekleničke s pršilko

Magnezijevo olje – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 300 ml magnezijevega olja

  • 300 ml prekuhane in ohlajene vode
  • 99 g magnezijevega klorida v granulah

Magnezijevo olje – postopek:

V kozici prevremo 300 ml vode in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato odtehtamo 99 g magnezijevih granul.Ko se je prekuhana voda popolnoma ohladila, ji primešamo magnezijeve granule in mešamo tako dolgo, da se popolnoma stopijo.Naše magnezijevo olje je tako pripravljeno. Preostane nam samo še, da ga s pomočjo lijaka prelijemo v stekleničke in tesno zapremo.Magnezijevo olje lahko začnemo uporabljati takoj. S pomočjo pršilke ga nanesemo na boleče mišice, na katerikoli del telesa in ga s prsti rahlo vtremo. Če nanj nismo navajeni, sprva nanašamo 1 do 2 krat, nato po potrebi vnos povečamo na 3 krat dnevno. Lahko se zgodi, da bomo v začetku po nanosu občutili ščemenje na koži in če nam je to neprijetno, se lahko pol ure po nanosu stuširamo. Če nas nanos olja ne moti, ga ni potrebno spirati.

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor