Kako rešimo mobitel, ki je padel v vodo?
Print Friendly, PDF & Email

Hočemo, nočemo, mobilni telefoni so postali naši zvesti spremljevalci. Eni se trudijo in jih uporabljajo, ko je to res potrebno, spet drugi so neločljivi od njih. Še več, nosijo jih s seboj v kopalnico in “surfajo” po internetu medtem ko so na stranišču. Tudi “selfiji” v morju in na bazenih niso nič neobičajnega. Pa obiski lokalov – ste kdaj pogledali po mizah, koliko mobitelov je prisotnih ob pijačkah? Če ste se prepoznali v opisu in imate tudi vi večkrat telefon v bližini vode oz. tekočine, potem berite dalje. Tudi če zelo pazimo, se lahko zgodi, da telefon polijemo s pijačo, nam pade v vodo ali celo v straniščno školjko! Tukaj je preprost trik, kako rešimo mobitel, ki je padel v vodo.

Trenutek nerodnosti, nepozornosti ali hitenje … Pljusk! In telefon pristane v vodi. To se lahko zgodi vsakomur izmed nas. In ko pride do tega trenutka, pri reševanju problema šteje vsaka sekunda. Običajno ljudje v tistem hipu doživijo manjši (če gre za dražji telefon pa večji) šok in namesto, da bi hitro ukrepali, godrnjajo, se jezijo sami nase, pa še na koga drugega.

Poglejmo si preprost trik, s pomočjo katerega lahko rešimo mobitel, ki je padel v vodo.

Voda, slana voda (morje, wc školjka), sladke pijače (npr. gosti sok)

Če nam telefon pade v tekočino – navadno vodo (npr. bazen ali reko) ali ga polijemo s kozarcem vode, ga hitro razstavimo in s papirnato brisačo obrišemo tekočino. Odstranimo baterijo in sim kartico ter vsak kos posebej previdno osušimo. Če pa nam pade v slano vodo ali sladko pijačo, pa ga moramo najprej na hitro sprati pod tekočo vodo, da izperemo sol oz. sladkor. In ga nato razstavimo ter osušimo.

Nato pripravimo posodo ali vrečko in vanjo stresemo riž. Ja, prav ste prebrali – riž. Nekuhan, seveda! 🙂

Ko smo s papirnato brisačko – kakor je le mogoče – osušili vse dele mobitela, ga položimo v skodelico ali vrečko z rižem in ga prekrijemo v celoti.

Riž namreč nase potegne vso vlago in tako z njegovo pomočjo odstranimo vlago tudi iz mobitela. Podobno kot riž, bi naj učinkoval tudi pesek za mačji wc, ki prav tako nase veže vlago. Ampak tega nima vsak pri roki.

Pustimo učinkovati vsaj en dan. Če je bil telefon zares popolnoma moker, pa pustimo raje 2 dni. Posodo z rižem pokrijemo s pokrovko, da dosežemo še večji efekt. Postavimo na varno mesto ali ustrezno označimo, da nam kak drug družinski član ne naredi rižote z mobitelom.

Na koncu telefon zopet sestavimo skupaj in še z nekaj sreče, bi zadeva morala zopet funkcionirati.

P.s.: Če berete ta članek na straniščni školjki, si velja ta nasvet še posebej dobro zapomniti. 🙂

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor