Kako najenostavneje olupiti paradižnik
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnik moramo za določene jedi olupiti, včasih pa se samo želimo izogniti zaužitju pesticidov, ki so bili verjetno uporabljeni pri vzgoji paradižnika, zato paradižnik olupimo. A kako ga olupiti, saj to ni tako preprosto, kot lupljenje krompirja? 🙂 Poglejte preprost trik, ki nam delo močno olajša.

Pripomočki za enostavno lupljenje paradižnika:

  • kozica ali posoda
  • žlica ali zajemalka
  • deska, skleda ali krožnik

Sestavine za enostavno lupljenje paradižnika:

  • paradižnik
  • voda

Postopek za enostavno lupljenje paradižnika:

Za lupljenje paradižnika sploh ne potrebujemo noža! 🙂 Preprosto vzamemo kozico ali posodo in vanjo natočimo vodo. Ne natočimo je preveč, saj bomo vanjo potopili paradižnike, zato bi se lahko zlila čez rob, je pa pomembno, da so paradižniki v celoti pod vodo. Kozico oz. posodo pristavimo na štedilnik in ko voda zavre, vanjo za minutko položimo paradižnike.

Opazili bomo, da površina paradižnika začne pokati. Takrat je zagotovo čas, da ga vzamemo ven. Pri tem si pomagamo z žlico ali zajemalko, če se več paradižnikov drži skupaj, lahko uporabimo tudi roč kuhalnice. Položimo jih na desko, kjer jih bomo razrezali, ali pa na krožnik oz. v skledo.

Nato se lotimo lupljenja. Enostavno potegnemo za kožo, ki kar sama zdrsne s paradižnika. Pri tem pazimo le, da se ne opečemo, saj je paradižnik vroč.

To je vse! Res enostavno, kajne? 😉

Prilagam par receptov, ki vsebujejo tudi paradižnike:

prigrizek, ki očara – dvojne tortilje z zelenjavnim nadevom in mesom

vegetarijanska musaka s sladkim krompirjem

zavitek s papriko, kolerabo in bučnimi semeni.

Za še več idej pa pokukajte v našo bazo odličnih kulinaričnih predlogov. Pa dober tek, karkoli boste že skuhali. 😉

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor