Kako enostavno olupiti česen
Print Friendly, PDF & Email

Olupiti česen je lahko tudi povsem preprosto. Marsikdo verjetno ta način že pozna, jaz pa sem zanj izvedela šele pred nekaj leti in verjamem, da nisem edina, zato z veseljem trik delim z vami, da vam prihrani kakšen siv las. 🙂 Kako torej olupiti česen, da bo ta kar zdrknil iz olupka? Potrebujemo le nož in desko. 😉

Pripomočki za enostavno lupljenje česna:

  • nož
  • deska

Sestavine za enostavno lupljenje česna:

  • strok(i) česna

Postopek za enostavno lupljenje česna:

Olupiti česen ni nič težkega, če poznamo tale trik. Stroku česna najprej odrežemo spodnji del.

 

Nato česen postavimo na desko in ga pokrijemo z nožem, ki pa ga držimo vodoravno, ne navpično kot pri rezanju. Z eno roko držimo nož, z drugo pa previdno, hitro in z občutkom udarimo po nožu. Pri tem res pazimo, da recimo nimamo mokrih rok, ker nam lahko roka tako zdrsne in se urežemo. Po nožu udarimo močno, a ne preveč, saj bomo sicer česen popolnoma strli, naš namen pa je samo, da bo ta lažje zdrsnil iz ovoja.

Ko česen stremo z nožem, zgleda nekako takole

in z lahkoto ga olupimo. 🙂

Naj lupljenje česna postane preprosto in hitro opravilo. Poglejte pa si še druge nasvete, ki smo jih avtorji receptov odkrili med vsakodnevnim sukanjem med lonci in jih radi delimo z vami. 😉

Save

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor