Kako enostavno olupiti česen
Olupiti česen je lahko tudi povsem preprosto. Marsikdo verjetno ta način že pozna, jaz pa sem zanj izvedela šele pred nekaj leti in verjamem, da nisem edina, zato z veseljem trik delim z vami, da vam prihrani kakšen siv las. 🙂 Kako torej olupiti česen, da bo ta kar zdrknil iz olupka? Potrebujemo le nož in desko. 😉
Pripomočki za enostavno lupljenje česna:
- nož
- deska
Sestavine za enostavno lupljenje česna:
- strok(i) česna
Postopek za enostavno lupljenje česna:
Olupiti česen ni nič težkega, če poznamo tale trik. Stroku česna najprej odrežemo spodnji del.
Nato česen postavimo na desko in ga pokrijemo z nožem, ki pa ga držimo vodoravno, ne navpično kot pri rezanju. Z eno roko držimo nož, z drugo pa previdno, hitro in z občutkom udarimo po nožu. Pri tem res pazimo, da recimo nimamo mokrih rok, ker nam lahko roka tako zdrsne in se urežemo. Po nožu udarimo močno, a ne preveč, saj bomo sicer česen popolnoma strli, naš namen pa je samo, da bo ta lažje zdrsnil iz ovoja.
Ko česen stremo z nožem, zgleda nekako takole
in z lahkoto ga olupimo. 🙂
Naj lupljenje česna postane preprosto in hitro opravilo. Poglejte pa si še druge nasvete, ki smo jih avtorji receptov odkrili med vsakodnevnim sukanjem med lonci in jih radi delimo z vami. 😉
Save