Beli zobje na naraven način
Print Friendly, PDF & Email

Beli zobje so sanje marsikoga. Rešitve se ponujajo na različne načine, med njimi je tudi nekaj zelo dragih. A za bele zobje lahko poskrbimo sami. Doma. Preprosto. Ne verjamete? Berite dalje …

Beli zobje na naraven način – pripomočki:

  • majhen steklen kozarček s pokrovčkom
  • žlička (keramična ali plastična)

Beli zobje na naraven način – sestavine:

  • zobna pasta (tista, ki jo uporabljate sicer)
  • pol čajne žličke morske soli
  • 2 čajni žlički sode bikarbone

 

Beli zobje na naraven način – postopek:

V steklen kozarček iztisnemo zobno pasto. Točne količine pri tem receptu niti niso tako zelo pomembne. Priporočam, da pripravimo količino, ki jo bomo uporabili v roku enega tedna. V steklen kozarček iztisnemo zobno pasto ter dodamo pol čajne žličke morske soli.

Nato dodajamo postopoma 2 čajni žlički sode bikarbone in vmes maso premešamo.

Mešamo tako dolgo, da je masa zares enakomerna – da so vse sestavine med seboj lepo povezane. Nekaj časa pustimo počivati, da se morebitni večji koščki soli vsaj malo stopijo, nato pa ponovno dobro premešamo.

S tako pripravljeno zobno kremo lahko naredimo 1 tedensko kuro. Še bolje pa je, da jo uporabljamo le občasno, saj lahko vsakodnevna uporaba sode bikarbone kljub vsemu poškoduje zobno sklenino. Tako kot vedno – je tudi tukaj priporočljiva zmernost po lastni presoji.

Želim vam lep bel nasmeh! 🙂

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor