Kruhove mafin-rezine
Kruhove mafin-rezine so različica tradicionalnih kruhovih rezin iz pečice. Priprava je enostavna, kruhove rezine pa so vsestranska priloga za različne jedi.
Kaj potrebujemo za kruhove mafin-rezine:
- plastično posodo
- nož
- ponev
- pokrovko
- pekač za mafine
Sestavine za kruhove mafin-rezine:
- 8 rezin toasta
- 1 jajce
- 1 manjša čebulo
- 50 ml mleka
- 1 žlica olja
- žlička peteršilja
Priprava kruhovih mafin-rezin:
Pečico nastavimo na 220°C. Kruh narežemo na 1 cm x 1 cm velike kockice in ga damo v plastično posodo.
Čebulo narežemo na majhne kockice in jo na olju prepražimo, da postekleni.
V lončku segrejemo mleko, da začne vreti.
Prepraženo čebulo damo v posodo na kruh ter s segretim mlekom prelijemo kruh in čebulo.
Pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut.
Po desetih minutah v posodo vbijemo jajce in vse skupaj premešamo.
Nadevamo v pekač za mafine, postavimo v pečico in pečemo 40 min.
Kruhove mafin-rezine ponudimo kot prilogo različnim jedem, najbolj pa se priležejo piščancu. Če jih kaj ostane so dobri tudi hladni. Enake sestavine lahko uporabimo tudi kot nadev za celega pečenega piščanca.