Piščančja rulada s suhimi slivami
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja rulada s suhimi slivami je različica priprave piščanca kot ga pripravi moja mama. Suhe slive in piščanec sta odlična kombinacija, ki prepriča tudi najbolj zahtevne goste.

Piščančja rulada s suhimi slivamiKaj potrebujemo za piščančjo rulado s suhimi slivami:

  • nož
  • desko za rezanje
  • veliko ponev za pečenje (najboljša je takšna, ki je primerna tudi za pečenje v pečici)
  • 2 lista peki papirja
  • alu folijo
  • kladivo za tolčenje mesa (oz. valjar v mojem primeru)
  • vrvico

Sestavine za piščančjo rulado s suhimi slivami:

  • WP_20150918_010[1]polovica piščančjih prsi brez kosti (cca. 200 g)
  • 250 g suhih sliv
  • 100 g rezin pršuta
  • 4 žlice kokosove ali svinjske masti
  • 100 ml vode
  • 2 ščepca soli
  • ščepec popra

Priprava piščančje rulade s suhimi slivami:

Pečico nastavite na 220°C. 200 g suhih sliv narežite na zelo majhne kose, tako da skoraj nastane pasta.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Piščančje prsi zarežite po polovici in razprite, tako da dobite 1 velik zrezek.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Zrezek dajte med 2 lista peki papirja in ga potolcite s kladivom (ali valjarjem), da dobite velik pol centimetrski piščančji zrezek.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Na desko zložite rezine pršuta, v velikosti piščančjega zrezka.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Na pršut položite položite piščančji zrezek, ga posolite in popoprajte.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Na piščančji zrezek razporedite narezane suhe slive.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Vse skupaj zavijte v tesno rulado.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Zavežite z vrvico.

Piščančja rulada s suhimi slivami  Piščančja rulada s suhimi slivami

V ponvi stopite maščobo.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Na velikem ognju popecite dobljeno rulado, da je lepo, zlato zapečena iz vseh strani.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Odstavite z ognja in počakajte par minut, da se maščoba pohladi ter dodajte preostanek suhih sliv in 100 ml vode.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Pokrijte z alu folijo in postavite v pečico za 25 – 30 min.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Pečeno rulado narežite na 1,5 cm debele rezine.Na goste boste naredili večji vtis, če rezine narežete poševno.

Piščančja rulada s suhimi slivami

Rezine prelijte s suhimi slivami, ki so bile v pekaču zraven rulade. Zraven piščančje rulade s suhimi slivami je kot priloga najboljša kruhova mafin-rezina ali pa mlinci. V kolikor nimate ponve, katera je primerna tudi za pečenje v pečici, za le-to uporabite navaden pekač.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4]

Dekle z domišljijo

Sem diplomirana delovna terapevtka in sem zaposlena v domu za ostarele. Kot že služba narekuje sem energična in nasmejana, v prostem času pa rada v roke vzamem kakšno knjigo in pa seveda kuham, pečem in se na sploh gibam okoli hrane :-)

Dodaj odgovor