Piščančja rulada s suhimi slivami
Piščančja rulada s suhimi slivami je različica priprave piščanca kot ga pripravi moja mama. Suhe slive in piščanec sta odlična kombinacija, ki prepriča tudi najbolj zahtevne goste.
Kaj potrebujemo za piščančjo rulado s suhimi slivami:
- nož
- desko za rezanje
- veliko ponev za pečenje (najboljša je takšna, ki je primerna tudi za pečenje v pečici)
- 2 lista peki papirja
- alu folijo
- kladivo za tolčenje mesa (oz. valjar v mojem primeru)
- vrvico
Sestavine za piščančjo rulado s suhimi slivami:
polovica piščančjih prsi brez kosti (cca. 200 g)
- 250 g suhih sliv
- 100 g rezin pršuta
- 4 žlice kokosove ali svinjske masti
- 100 ml vode
- 2 ščepca soli
- ščepec popra
Priprava piščančje rulade s suhimi slivami:
Pečico nastavite na 220°C. 200 g suhih sliv narežite na zelo majhne kose, tako da skoraj nastane pasta.
Piščančje prsi zarežite po polovici in razprite, tako da dobite 1 velik zrezek.
Zrezek dajte med 2 lista peki papirja in ga potolcite s kladivom (ali valjarjem), da dobite velik pol centimetrski piščančji zrezek.
Na desko zložite rezine pršuta, v velikosti piščančjega zrezka.
Na pršut položite položite piščančji zrezek, ga posolite in popoprajte.
Na piščančji zrezek razporedite narezane suhe slive.
Vse skupaj zavijte v tesno rulado.
Zavežite z vrvico.
V ponvi stopite maščobo.
Na velikem ognju popecite dobljeno rulado, da je lepo, zlato zapečena iz vseh strani.
Odstavite z ognja in počakajte par minut, da se maščoba pohladi ter dodajte preostanek suhih sliv in 100 ml vode.
Pokrijte z alu folijo in postavite v pečico za 25 – 30 min.
Pečeno rulado narežite na 1,5 cm debele rezine.Na goste boste naredili večji vtis, če rezine narežete poševno.
Rezine prelijte s suhimi slivami, ki so bile v pekaču zraven rulade. Zraven piščančje rulade s suhimi slivami je kot priloga najboljša kruhova mafin-rezina ali pa mlinci. V kolikor nimate ponve, katera je primerna tudi za pečenje v pečici, za le-to uporabite navaden pekač.
Dober tek!