Pica kruhki
Pica je priljubljena jed, a se njene priprave pogosto ne lotimo, saj se prestrašimo priprave kvašenega testa. Pri pica kruhkih namesto testa uporabimo kruh, zato je njihova priprava otročje lahka. Pica kruhke lahko pripravimo kot okusno predjed, hrustljav prigrizek ali preprosto večerjo.
Pica kruhki – pripomočki:
- dve skledi
- ribežen
- žlica
- pekač
- papir za peko
- nož in deska za rezanje
- nož za mazanje
Pica kruhki – sestavine:
- 1 kg belega kruha
- cca. 300 g salame
- cca. 150 g sira
- 3 žlice kisle smetane
- zeliščno maslo
- paradižnikova omaka
- 1 jajce
- sol in poper
- čili v prahu
Pica kruhki – postopek:
Salame naribamo ali narežemo na majhne trakove. Naribamo tudi sir. Salame in sir razdelimo v dve skledi. Količine sestavin so okvirne, saj je poraba odvisna od tega kako bogato obložene pice želimo.
Za prvi nadev dodamo salamam in siru kislo smetano ter vse začinimo s soljo, poprom in čilijem v prahu. Dobro premešamo. Dodamo toliko kisle smetane, da bo lepo mazavo, vendar ne preveč tekoče.
Kruh ali toast narežemo na manjše kose. Ni nujno, da je kruh svež. Rezine kruha na tanko namažemo z zeliščnim maslom, nato pa dodamo nadev. Kruh polagamo na pekač.
Za drugi nadev salamam in siru primešamo paradižnikovo omako in jajce. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo. Pazimo, da nadev ni preveč tekoč. Z nadevom namažemo kose kruha in jih polagamo na pekač.
Pica kruhke pečemo v ventilacijski pečici na 180 °C, približno 10 minut.