Zapeljive nougat kuglice
Poznate kuglice Ferrero Roche? No, tu je recept za zapeljive nougat kroglice, ki so še boljše. Vse skupaj je prav preprosto! Zato – nič lažjega, sledite receptu in sami si jih lahko narediti kolikor vas je volja, tudi na zalogo.
Zapeljive nougat kuglice – pripomočki:
- posoda za mešanje
- kuhalnica
- žlica
- 2 posodici
- peki papir
- sekljalnik
Zapeljive nougat kuglice – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 40 kuglic
- 150 g temne čokolade
- 150 g dobrih lešnikovih napolitank
- 200 g mletih lešnikov
- 3 zvrhane žlice nutelle
- 1 dl sladke smetane
- 2 žlici ruma ali rumova aroma
- 40 celih lešnikov
Preliv za kuglic:
- 200 g čokolade
- 1 žlička kokosovega masla
- 100 g grobo mletih lešnikov
Zapeljive nougat kuglice – postopek:
Odtehtamo 150 g dobrih lešnikovih napolitank in jih kar z rokami zdrobimo. Če so napolitanke sveže, se zdrobijo z lahkoto. V zdrobljene napolitanke dodamo mlete lešnike.
Nad vodno soparo stopimo temno čokolado.
Ko je čokolada stopljena, dodamo 3 zvrhane žlice nutelle.
V stopljeno čokolado, ki smo ji dodali nutello, dodamo še 1 dl sladke smetane in z mešanjem vse povežemo, da dobimo svilnato čokolado. Zmes dodamo mletim napolitankam in lešnikom. Dodamo še rum ali rumovo aromo. Vse skupaj temeljito premešamo v enotno zmes. Če se nam zdi, da je zmes preredka, dodamo še mletih lešnikov. Če se nam zdi, da je zmes presuha, dodamo nutello.
Maso razdelimo na 40 kupčkov po 20 g. Maso vzamemo v roko, na sredino damo cel lešnik in oblikujemo kuglco. Kuglce za 30 minut damo v hladilnik.
Za obliv nad soparo stopimo čokolado, kateri smo dodali žličko kokosovega masla in grobo mlete lešnike.
Vsako kuglco posebej povaljamo v oblivu s čokolado in lešniki. Oblite kuglce damo na peki papir, kjer jih pustimo, da se obliv strdi.