V puding oblečene jagode
Print Friendly, PDF & Email

Jagode so odličen sadež tako po okusu kot po izgledu. Z njimi lahko ustvarjamo kolikor nam dopušča domišlja. V puding oblečene jagode so hitro pripravljena sladica, izrednega okusa, atraktivnega videza in prijetno osvežilna za vroče poletne dni.

Pripomočki za v puding oblečene jagode:

  • deska za rezanje
  • nož
  • merica za mleko
  • žlica
  • posoda za kuhanje
  • štedilnik
  • silikonski modelčki (posodice) za mafine

Sestavine za v puding oblečene jagode:

Za 6 sladic – modelčkov premera 6 cm:

  • 400 ml mleka
  • 1 vaniljev puding v prahu
  • 3 žlice sladkorja
  • 6 jagod
  • 30 g sladkorja v prahu za posip

Postopek za pripravo v puding oblečenih jagod

Pripravimo si modelčke, ki so lahko silikonski modelčki različnih oblik, prav tako lahko uporabimo tudi kavne skodelice ali kakšne druge manjše posodice. V primeru, da ne uporabljamo silikonskih modelčkov, jih moramo čisto na tanko premazati z maslom ali oljem. Da bo sladica lepo odstopila iz modelčka.
Jagode očistimo in vzamemo puding svetle barve. V danem primeru je to puding z burbonsko vanilijo, sladica pa bo prav tako okusna tudi s poljubnim drugim pudingom.

Puding skuhamo po navodilih, vendar le s 400 ml mleka. Torej s 100 ml manj, kot je navodilo na vrečki pudinga, saj želimo dobiti kompaktnejšo kremo.

Kuhan puding takoj natočimo v modelčke, vendar ne čisto do zgornjega roba. Pustimo si pol centimetra do 1 centimeter prostora.

Na sredino modelčka položimo jagodo, vendar pazimo, da jo obrnemo in potisnemo v puding s pravo stranjo. Torej z njenim spodnjim delom. Iz pudinga pa še vedno gleda del, kjer ima jagoda drugače pritrjene zelene listke.

Jagodo pritisnemo navzdol v puding, vendar ne čisto do dna. Nato dotočimo puding malo čez vrh jagode.

Počakamo, da se puding popolnoma ohladi in lepo počasi zvrnemo sladico na krožnik. V puding oblečene jagode okrasimo s sladkorjem v prahu, po želji lahko tudi prerežemo sladico in postrežemo.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor