Švedske čokoladne kroglice
Švedske čokoladne kroglice, ki so bolj zdrava verzija naših rumovih kroglic, so tako enostavne za pripravo, da jih lahko naredijo vsi, od otrok dalje. Odlična sladica iz ovsenih kosmičev, kakava v prahu in s priokusom kave bo navdušila vse!
Pripomočki za švedske čokoladne kroglice:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za švedske čokoladne kroglice
Za 30 do 40 kroglic:
- 125 g ovsenih kosmičev (mletih)
- 100 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 3 žlice kakava v prahu (25 g)
- 2 žlici instant ali prave kave (10 g)
- 1 vanilin sladkor ali pol žličke vanilijeve arome
- ščepec soli
- 50 g kokosove moke za posip
Postopek za švedske čokoladne kroglice
Pripravimo si vse sestavine. Maslo vzamemo iz hladilnika vsaj pol ure pred pripravo kroglic, ali pa ga stopimo nad paro.
Ovsene kosmiče ali kupimo zmlete, ali pa jih delno zmlejemo. Jaz najraje zmeljem polovico kosmičev, polovico pustim kar celih. Natehtamo sladkor v prahu, kakav v prahu ter instant ali pravo kavo.
Najprej zmešamo med seboj vse suhe sestavine, nato dodamo maslo ter vanilijevo aromo ali vanilin sladkor ter vse dobro zmešamo.
Čokoladno maso prekrijemo s folijo in pustimo v hladilniku vsaj 1 uro, da se strdi.
Iz strjene mase oblikujemo kroglice velikosti manjšega oreha (10 do 14 g) in jih povaljamo v kokosovi moki. Postavimo še za nekaj časa na hladno in naša sladica je pripravljena, da z njo razveselimo goste.
Prijetno sladkanje 😊