Sočne rezine gozdna vila
Kremna sladica, ki se kar topi v ustih, z okusom vaniljevega pudinga, gozdnih sadežev in s svežino kot gozdna sapica – to ne more biti nič drugega kot slastne sočne rezine gozdna vila.
Sočne rezine gozdna vila – pripomočki:
- tehtnica
- žlica
- sekljalnik
- kozica
- 2 x skodelica
- pekač
- peki papir
- tlačilka za pire
- metlica za mešanje
Sočne rezine gozdna vila – sestavine:
Pekač mere 37 x 24 cm
Piškotno dno:
- 420 g albert piškotov (ali podobnih)
- 200 g stopljenega masla
Krema:
- 1 l mleka
- 4 vaniljevi pudingi
- 450 g sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 800 g kisle smetane
Preliv:
- 750 g zamrznjenih gozdnih sadežev
- 500 ml vode + 8 žlic vode
- 10 žlic sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 4 vrečice preliva za torte
Sočne rezine gozdna vila – postopek:
Piškote nalomimo v blender in jih sesekljamo. Nato prilijemo stopljeno maslo in ponovno temeljito premešamo. Če bi se vam zazdelo, da je premalo masla, da piškoti ne gredo skupaj, dodajte še kakšno žlico mleka. Vendar ne se ustrašiti, piškoti bodo najprej kot drobtine, nato v pekaču, ko jih boste poravnavali, se bodo lepo sprijeli in tvorili piškotno dno.Fino zdrobljene piškote katerim smo dodali maslo, z rokami poravnamo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Piškotno dno poravnamo in se potrudimo, da je čim bolj ravno in enakomerno debelo na vseh straneh.
Litru mleka odvzamemo cca. 150 ml mleka in v tem zmešamo 4 vaniljeve pudinge in 2 vaniljeva sladkorja. Ostalo mleko prelijemo v kozico, dodamo sladkor in kuhamo na nizki temperaturi in pazimo, da se nam ne prismodi. Ko zavre, odstavimo iz kuhalne plošče in zakuhamo puding. Posodo vrnemo na kuhalno ploščo in med mešanjem kuhamo še kakšni 2 minuti.
Še v vroč puding primešamo 800 g polnomastne kisle smetane. Vse skupaj temeljito premešamo, da dobimo homogeno kremo.
Kremo prelijemo čez piškotno dno in enakomerno poravnamo in damo peči v predhodno ogreto pečico klasične peke na 175 stopinj Celzija za 40 minut. Po pečenju damo pekač na stran in pustimo, da se ohlaja.
Ko je krema, ki se je pekla, hladna oz. lahko je še malo mlačna, se lotimo kuhanje preliva. V kozico vsujemo 750 g zamzrnjenih gozdnih sadežev, dodamo 10 žlic sladkorja in premešamo. Nakar prilijemo 500 ml vode, premešamo in nato vklopimo kuhalno ploščo in pustimo, da zavre. Ko zavre s tlačilko za pire na grobo spasiramo gozdne sadeže.
V lonček vsujemo 4 prelive za torte in 2 vaniljeva sladkorja ter premešamo. Nato dodamo 8 žlic hladne vode in ponovno premešamo. Zakuhamo v vrele gozdne sadeže in kuhamo še kakšno minuto.
Preliv nežno prelijemo čez kremo in odnesemo na hladno.
Sladico vsaj 4 do 5 ur pustimo na hladnem ali najbolje čez noč.
Marianna vam želi prijetno sladkanje s sočnimi rezinami gozdne vile!
Zdravo,
Bi bilo ok če bi dal dvojno plast dna ter kreme? ter nato normalno preliv z sadeži?