Sočne in kremne Rafaelo rezine
Rafaelo rezine se ponašajo z izredno svilnato in sočno vaniljevo kremo ter izrazitim, pa vendar nežnim okusom kokosa. Sladica je izredno nežna in vendar polna okusa. Ljubitelji kokosa je bodo nedvomno več kot veseli.
Sočne in kremne Rafaelo rezine – pripomočki:
- pekač mere 35 x 25 cm
Sočne in kremne Rafaelo rezine – sestavine:
Biskvit:
- 6 beljakov
- ščep soli
- 90 g sladkorja
- 8 g vaniljevega sladkorja
- 2 žlici olja
- 50 g kokosove moke (kosmiči)
- 60 g namenske moke za peciva
In še:
- 100 do 130 ml mleka za preliv čez pečen biskvit
Krema:
- 900 ml mleka
- 6 rumenjakov
- 200 g sladkorja
- 8 g vaniljevega sladkorja
- 3 vrečice vaniljevega pudinga v prahu
- 250 g masla
- 100 g kokosove moke (kosmiči)
In še:
- kokosova moka za posip čez kremo
Sočne in kremne Rafaelo rezine – postopek:
Beljake z dodatkom ščepca soli stepemo v sneg. Nato postopno dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo še 2 žlici olja. Ves čas lahko mešamo z električnim mikserjem na najnižji hitrosti.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno premažemo biskvitno testo. Biskvit damo peči v predhodno ogreto pečico klasične peke, na 180 stopinj Celzija, 10 minut. Biskvit se ne sem zapeči, po vrhu se samo rahlo zlato obarva.
Pečen biskvit prelijemo z mlekom.
Sedaj se lotimo kuhanja kreme, postopek je podoben kot kuhanje pudinga. Rumenjake, polovico sladkorja in vaniljev sladkor stepemo v jajčno kremo. Od 900 ml mleka odvzamemo 150 ml in vanj zmešamo ostalo polovico sladkorja in pudingov prašek. Nato obe kremni mešanici združimo. Mešamo z električnim mikserjem.
Ostalo mleko prelijemo v kozico in tik preden zavre, vanj umešamo maso iz rumenjakov, sladkorja in vaniljevega pudinga. Kuhamo na enak način kot puding. Zraven ves čas mešamo in pazimo, da se nam krema ne prismodi. Izberemo takšno posodo, pri kateri ni te bojazni.
V kuhano, še vročo kremo dodamo na kocke narezano maslo. Z mikserjem mešamo tako dolgo, da ni več sledi masla in da dobimo lepo, svilnato kremo.
Na koncu v kremo primešamo še kokosove kosmiče.
Kremo takoj premažemo čez biskvit. Potrudimo se, da kremo čimbolj enakomerno premažemo.
Premazano kremo po vrhu izdatno posujemo s kokosovimi kosmiči. Sladico za par ur damo v hladilnik, še bolje čez noč.
Pecivo režemo na rezine in ker so izredno sočne jih postrežemo na krožniku. Za dekoracijo priporočam Raffaello kuglce.
Naj vam omamno dobre, sočne in kremne Rafaelo rezine teknejo.