Sočne in kremne Rafaelo rezine
Print Friendly, PDF & Email

Rafaelo rezine se ponašajo z izredno svilnato in sočno vaniljevo kremo ter izrazitim, pa vendar nežnim okusom kokosa. Sladica je izredno nežna in vendar polna okusa. Ljubitelji kokosa je bodo nedvomno več kot veseli.

socne in kremne Rafaelo rezine

Sočne in kremne Rafaelo rezine – pripomočki:

  • pekač mere 35 x 25 cm

Sočne in kremne Rafaelo rezine – sestavine:

Biskvit:

  • 6 beljakov
  • ščep soli
  • 90 g sladkorja
  • 8 g vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici olja
  • 50 g kokosove moke (kosmiči)
  • 60 g namenske moke za peciva

In še:

  • 100 do 130 ml mleka za preliv čez pečen biskvit

Krema:

  • 900 ml mleka
  • 6 rumenjakov
  • 200 g sladkorja
  • 8 g vaniljevega sladkorja
  • 3 vrečice vaniljevega pudinga v prahu
  • 250 g masla
  • 100 g kokosove moke (kosmiči)

In še:

  • kokosova moka za posip čez kremo

Sočne in kremne Rafaelo rezine – postopek:

Beljake z dodatkom ščepca soli stepemo v sneg. Nato postopno dodajamo sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo še 2 žlici olja. Ves čas lahko mešamo z električnim mikserjem na najnižji hitrosti.

socne in kremne Rafaelo rezine

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj enakomerno premažemo biskvitno testo. Biskvit damo peči v predhodno ogreto pečico klasične peke, na 180 stopinj Celzija, 10 minut. Biskvit se ne sem zapeči, po vrhu se samo rahlo zlato obarva.

socne in kremne Rafaelo rezine

Pečen biskvit prelijemo z mlekom.

socne in kremne Rafaelo rezine

Sedaj se lotimo kuhanja kreme, postopek je podoben kot kuhanje pudinga. Rumenjake, polovico sladkorja in vaniljev sladkor stepemo v jajčno kremo. Od 900 ml mleka odvzamemo 150 ml in vanj zmešamo ostalo polovico sladkorja in pudingov prašek. Nato obe kremni mešanici združimo. Mešamo z električnim mikserjem.

socne in kremne Rafaelo rezine

Ostalo mleko prelijemo v kozico in tik preden zavre, vanj umešamo maso iz rumenjakov, sladkorja in vaniljevega pudinga. Kuhamo na enak način kot puding. Zraven ves čas mešamo in pazimo, da se nam krema ne prismodi. Izberemo takšno posodo, pri kateri ni te bojazni.

socne in kremne Rafaelo rezineV kuhano, še vročo kremo dodamo na kocke narezano maslo. Z mikserjem mešamo tako dolgo, da ni več sledi masla in da dobimo lepo, svilnato kremo.

socne in kremne Rafaelo rezineNa koncu v kremo primešamo še kokosove kosmiče.

socne in kremne Rafaelo rezine

Kremo takoj premažemo čez biskvit. Potrudimo se, da kremo čimbolj enakomerno premažemo.

socne in kremne Rafaelo rezine

Premazano kremo po vrhu izdatno posujemo s kokosovimi kosmiči. Sladico za par ur damo v hladilnik, še bolje čez noč.

socne in kremne Rafaelo rezine

Pecivo režemo na rezine in ker so izredno sočne jih postrežemo na krožniku. Za dekoracijo priporočam Raffaello kuglce.

socne in kremne Rafaelo rezine

Naj vam omamno dobre, sočne in kremne Rafaelo rezine teknejo.

socne in kremne Rafaelo rezine

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor