Sočne domače Jaffa rezine
Nikoli nisem marala Jaffa piškotov. Zame imajo preveč umetni okus. Ko sem pred parimi leti dobila v roke ta recept, sem bila navdušena nad polnim in sočnim okusom pomaranče, ki ga v Jaffa piškotih ne boste nikoli dobili. Če ste ljubitelj pomaranč in sočnega peciva, so domače Jaffa rezine pravi odgovor.
Sočne domače Jaffa rezine – pripomočki:
- mešalnik
- blender
- žlice
- nož
- skleda
- 3 posode (za nadev in preliv)
- pekač
- pečica
Sočne domače Jaffa rezine – sestavine:
Biskvit:
- 5 jajc
- 24 žlic sladkorja
- 24 žlic mleka
- 24 žlic olja
- 24 žlic moke
- 1 pecilni prašek
Nadev:
- 4 zmrznjene pomaranče
- 20 dag sladkorja
- 1 dl vode
- 4 žlice mareličnega džema ali marmelade
- 2 vanilijeva sladkorja
Preliv:
- 5 dag margarine
- 2 dl mleka
- 20 dag čokolade v prahu
Sočne domače Jaffa rezine – postopek:
Pripravimo jajca, mleko, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Vse sestavine zmešamo skupaj.
Pripravimo pekač in peki papir.
Maso vlijemo v pekač in pečemo 30 minut na 180°C.
Zmrznjene pomaranče narežemo na majše konce in jih damo v blender. Zmeljemo z lupino. Pomaranče lahko razrežemo še predem jih zmrznemo, edini problem je, da potem izgubi več tekočine. Večje kose ponovno zmeljite.
Pripravimo vodo, vanilijev sladkor, sladkor in džem.
Zgornji del biskvita zdrobimo.
Pripravimo margarino, čokolado v prahu in mleko.
Margarino stopimo in dodamo mleko in čokolado.
Prelijemo po nadevu in pustimo v hladilniku par ur.
Naše odlične domače Jaffa rezine so narejene! Prijetno sladkanje želim!