Rumove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Rumove krolice me vedno spomnijo na teto Tončko. Kadarkoli smo prišli na obisk, je na mizo postavila slastne rumove kroglice. V nadaljevanju vam predstavljam njen nekoliko prilagojen recept. Rumove kroglice s preprosto pripravo in božanskim okusom po rumu nikoli ne razočarajo.

rumove krogliceRumove kroglice – pripomočki:

  • tehtnica
  • blender ali multipraktik
  • mlinček za kavo
  • skleda
  • 2 krožnika
  • jedilna žlica
  • metlica za ročno stepanje

Rumove kroglice – sestavine:

(za približno 20 kroglic)

180 g Albert keksov

60 g mletih lešnikov

50 g kakava

60 g kokosovega sladkorja

140 g kokosovega masla

4 jedilne žlice ruma

kokosova moka za posip

Rumove kroglice – priprava:

Albert kekse nalomimo na manjše kose, jih damo v blender (tudi multipraktik bo ok) in drobno zmeljemo.

rumove-kroglice-1rumove-kroglice-2Kokosov sladkor v mlinčku za kavo zmeljemo v prah.

rumove-kroglice-4rumove-kroglice-5Zmlete kekse presujemo v skledo. Dodamo mlete lešnike, kakav in kokosov sladkor v prahu.

rumove-kroglice-6Z metlico za stepanje vse suhe sestavine temeljito premešamo.

rumove-kroglice-7Dodamo kokosovo maslo in rum.

rumove-krogliceZ rokami maso temeljito pregnetemo, da ni več vidnih koščkov masla. Če je masa presuha in se drobi, postopoma dodamo nekaj žlic vode, če je premehka pa mlete lešnike. Z roko zajamemo maso in oblikujemo za oreh velike kroglice.

rumove-kroglice-9Na krožnik vsujemo nekaj kokosove moke za posip. Ko iz mase oblikujemo kroglico, jo povaljamo v kokosovi moki in odložimo na krožnik.

rumove-kroglice-10Namesto kokosove moke lahko uprabimo tudi mlete lešnike. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor