Rumove kroglice
Rumove krolice me vedno spomnijo na teto Tončko. Kadarkoli smo prišli na obisk, je na mizo postavila slastne rumove kroglice. V nadaljevanju vam predstavljam njen nekoliko prilagojen recept. Rumove kroglice s preprosto pripravo in božanskim okusom po rumu nikoli ne razočarajo.
Rumove kroglice – pripomočki:
- tehtnica
- blender ali multipraktik
- mlinček za kavo
- skleda
- 2 krožnika
- jedilna žlica
- metlica za ročno stepanje
Rumove kroglice – sestavine:
(za približno 20 kroglic)
- 180 g Albert keksov
- 60 g mletih lešnikov
- 50 g kakava
- 60 g kokosovega sladkorja
- 140 g kokosovega masla
- 4 jedilne žlice ruma
- kokosova moka za posip
Rumove kroglice – priprava:
Albert kekse nalomimo na manjše kose, jih damo v blender (tudi multipraktik bo ok) in drobno zmeljemo.
Kokosov sladkor v mlinčku za kavo zmeljemo v prah.
Zmlete kekse presujemo v skledo. Dodamo mlete lešnike, kakav in kokosov sladkor v prahu.
Z metlico za stepanje vse suhe sestavine temeljito premešamo.
Z rokami maso temeljito pregnetemo, da ni več vidnih koščkov masla. Če je masa presuha in se drobi, postopoma dodamo nekaj žlic vode, če je premehka pa mlete lešnike. Z roko zajamemo maso in oblikujemo za oreh velike kroglice.
Na krožnik vsujemo nekaj kokosove moke za posip. Ko iz mase oblikujemo kroglico, jo povaljamo v kokosovi moki in odložimo na krožnik.
Namesto kokosove moke lahko uprabimo tudi mlete lešnike. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.
Uživajte v okusih!