Rumove kroglice
Print Friendly, PDF & Email

Če se pripravljate na večji družinski dogodek in ste časovno omejeni, se lahko že dan ali dva prej lotite izdelave rumovih kroglic. Sama izdelava je čisto preprosta in hitra. V pomoč pri izdelavi pa so vam lahko tudi mlajši družinski člani.

Rumove kroglice

Rumove kroglice – pripomočki:

  • strojček za mletje orehov
  • jedilna žlica
  • nožek
  • kuhinjska tehtnica
  • ribežen
  • kozarec volumna 1 dl
  • večja posoda
  • krožnik

Rumove kroglice – sestavine:

Za rumove kroglice:

  • 40 dag maslenih piškotov (Albert piškoti)
  • 250 g margarine
  • 20 dag sladkorja v prahu
  • 1 dl ruma
  • 10 dag čokolade za kuhanje ali čokolade v prahu

Za posip:

  • 10 dag kokosove moke

Rumove kroglice-postopek:

Piškote zmeljemo s strojčkom za mletje orehov. Zdrobljene kekse (piškote) stresemo v večjo plastično posodo, dodamo sladkor v prahu in rum.

Rumove kroglice 1

Maslo segrejemo na sobni temperaturi ter z nožkom narežemo k ostalim sestavinam ter dodamo še čokolado, ki jo nastrgamo na ribežnu ali čokolado v prahu.

Rumove kroglice 2

Vse sestavine s čistimi rokami dobro zgnetemo v testo. Dobljeno testo za vsaj 10-15 minut postavimo na hladno (v hladilnik).

Rumove kroglice 3

Nato iz mase med dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih povaljamo v v kokosovi moki, ki smo si jo pripravili (lahko jo stresete v globok krožnik ali skodelico).

Rumove kroglice 5

Narejene rumove kroglice polagamo v skupno posodo ali na pladenj.

Rumove kroglice 6

Naslednji dan oz. preden jih postrežemo pa jih lahko položimo v papirnati podstavek za praline za lepši izgled, ni pa nujno.

Prijetno sladkanje. 🙂

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor