Rumove kroglice
Če se pripravljate na večji družinski dogodek in ste časovno omejeni, se lahko že dan ali dva prej lotite izdelave rumovih kroglic. Sama izdelava je čisto preprosta in hitra. V pomoč pri izdelavi pa so vam lahko tudi mlajši družinski člani.
Rumove kroglice – pripomočki:
- strojček za mletje orehov
- jedilna žlica
- nožek
- kuhinjska tehtnica
- ribežen
- kozarec volumna 1 dl
- večja posoda
- krožnik
Rumove kroglice – sestavine:
Za rumove kroglice:
- 40 dag maslenih piškotov (Albert piškoti)
- 250 g margarine
- 20 dag sladkorja v prahu
- 1 dl ruma
- 10 dag čokolade za kuhanje ali čokolade v prahu
Za posip:
- 10 dag kokosove moke
Rumove kroglice-postopek:
Piškote zmeljemo s strojčkom za mletje orehov. Zdrobljene kekse (piškote) stresemo v večjo plastično posodo, dodamo sladkor v prahu in rum.
Maslo segrejemo na sobni temperaturi ter z nožkom narežemo k ostalim sestavinam ter dodamo še čokolado, ki jo nastrgamo na ribežnu ali čokolado v prahu.
Vse sestavine s čistimi rokami dobro zgnetemo v testo. Dobljeno testo za vsaj 10-15 minut postavimo na hladno (v hladilnik).
Nato iz mase med dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih povaljamo v v kokosovi moki, ki smo si jo pripravili (lahko jo stresete v globok krožnik ali skodelico).
Narejene rumove kroglice polagamo v skupno posodo ali na pladenj.
Naslednji dan oz. preden jih postrežemo pa jih lahko položimo v papirnati podstavek za praline za lepši izgled, ni pa nujno.
Prijetno sladkanje. 🙂