Rulada s čokolado in jagodami
Print Friendly, PDF & Email

K čokoladi se odlično podajo jagode in ta kombinacija zveni prav afrodizično. Če pa ti dve sestavini še tesno zvijete v puhasto rulado, dobite sladico, ki se ji ne bo moč upreti. Rulada s čokolado in jagodami pa je poleg izvrstnega okusa in prijetnega videza, zelo preprosta za pripravo. Z veseljem se bodo z njo posladkali tudi tisti, ki nimajo radi preveč sladkih sladic, saj sočne jagode in kiselkast jogurt poskrbijo za prijetno osvežilen okus.

Rulada s čokolado in jagodami – pripomočki:

  • velik in nizek pekač
  • papir za peko
  • skleda
  • manjša skledica
  • deska in nož za rezanje
  • električni mešalnik
  • žlica
  • kuhinjska krpa

Rulada s čokolado in jagodami – sestavine:

Rulada:

  • 5 jajc
  • 5 žlic sladkorja
  • 5 žlic moke
  • 1/2 zavojčka pecilnega praška

Nadev:

  • 1 zvrhana žlica navadnega čvrstega jogurta (lahko tudi grški jogurt ali kisla smetana)
  • 1 zvrhana žlica čokoladnega namaza (nutella, vikikrema …)
  • 6 jagod

Rulada s čokolado in jagodami -postopek:

V skledo ubijemo jajca, dodamo sladkor in z mešalnikom penasto stepemo.

Dodamo moko s pecilnim praškom in še naprej stepamo.

Dobljeno maso zlijemo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s papirjem za peko. Pečemo 10 – 15 minut, pri 200°C, v navadni pečici. Če je rulada pečena, preverimo z zobotrebcem. Pazimo, da rulade ne spečemo preveč, saj se nam bo sicer lomila. Pečen biskvit položimo na kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado, ter pustimo, da se ohladi.

Tačas pripravimo nadev. V manjši posodi zmešamo čvrst jogurt in čokoladni namaz.

Količine lahko prilagajamo našemu okusu, a pazimo, da ne dodamo preveč jogurta, saj bo v tem primeru krema preveč tekoča.

Kremo postavimo v hladilnik, nato pa očistimo in narežemo jagode. Lahko jih narežete na poljubno velike koščke. Manjši bodo koščki, lepša bo rulada in lažje jo boste rezali. Sama sem jagode narezala le na rezine, bi pa bilo najbrž še boljše, če bi jih narezala na manjše kockice.

 

Ohlajeno rulado nežno odvijemo, ji odstranimo papir za peko in do dveh tretjin namažemo z ohlajeno kremo.

Po kremi razporedimo jagode, nato pa rulado pazljivo, a čvrsto zvijemo. Tako zvito rulado postavimo v hladilnik, da se okusi prepojijo in se krema še malo strdi. Rulada bo najboljša naslednji dan.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor