Praline s čokoladnimi bananicami
Print Friendly, PDF & Email

Praline so tiste male, sladke kroglice, katere so ne samo lepe, temveč tudi nadvse slastne. Običajno v sredini skrivajo svojo vsebino, katero odkrijemo šele po prvem grižljaju. In še narediti jih sploh ni težko, še pečice nam ni potrebno vklopiti. Praline s čokoladnimi bananicami združujejo okus čokolade in banan  in lahko smo brez skrbi, kajti okus običajno zadovolji še tako zahtevne sladkosnede.

Praline s čokoladnimi bananicami – pripomočki:

  • sekljalnik
  • tehtnica
  • žlica
  • posoda za mešanje mase
  • kozica
  • peki papir
  • večji pladenj

Praline s čokoladnimi bananicami – sestavine:

Sestavine zadoščajo za cca. 43 pralin

Masa za praline

  • 470 g čokoladnih bananic
  • 400 g maslenih piškotov (ali podobnih)
  • 200 g maskarpone sira

Čokoladni obliv:

  • 200 g temne čokolade
  • 2 žlici stopljenega kokosove masla (lahko tudi maslo ali olje)

In še:

  • 5 jedrc pistacije

Praline s čokoladnimi bananicami – postopek:

Maslene piškote (ali podobne) v sekljalniku zmeljemo v piškotno moko. Piškotno moko presipamo v posodo, v kateri bomo kasneje zmešali maso za praline.

Nato v sekljalniku zmeljemo čokoladne bananice. Masa iz bananic bo med mešanjem postala lepljiva in vidni bodo ostali manjši koščki čokolade od bananic. Nikar se jih ne trudite popolnoma zdrobiti, kajti ravno ti koščki bodo imeli prav poseben čar pri vsakem ugrizu v čokoladne praline z bananicami.

Zmlete čokoladne bananice dodamo piškotni moki. Sedaj prav tako dodamo še maskarpone sir in vse skupaj premešamo v enotno zmes. Mešamo kar z rokami. Sladkorja ni potrebno dodajati, ker so sladki že piškoti in bananice.

Z rokami oblikujemo kroglice, katere polagamo na pladenj, katerega smo ga obložili s peki papirjem.  Pladenj izberemo takšen, da ga bomo lahko dali v hladilnik. Vsaka kroglica naj tehta 25 g. Nato kroglice za eno uro (lahko tudi več) postavimo v hladilnik.

Nad vodno kopeljo stopimo čokolado, kateri smo dodali dve žlici stopljene maščobe (kokosovo maslo ali maslo ali olje). Za topljenje čokolade izberemo čimbolj ozko posodo, da bomo praline lažje pomakali v čokoladni obliv. Jaz sem uporabila ozki kozarec iz trde plastike, katerega sem potopila v vročo vodo.

Oblite praline polagamo na peki papir in še preden se preliv strdi, po njih posujemo posip iz zdrobljene pistacije.

Praline s čokoladnimi bananicami hranimo v hladilniku.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor