Poletne rezine s pudingom in jagodičevjem
Poletje je čudovito, ker nam ponudi svoje razkošno paleto sadnih darov narave. In ker sem danes nabrala pisano košarico, so nastale slastne poletne rezine s pudingom in jagodičevjem. Rezine so kremne in istočasno sadne ter zaradi rahle kislosti, izredno osvežilne.
Poletne rezine s pudingom in jagodičevjem – pripomočki:
- električni mešalec
- tehtnica
- kozica
- metlica za mešanje
- žlica
- peki papir
- pekač 30 cm x 19 cm
Poletne rezine s pudingom in jagodičevjem – sestavine:
Pekač mere 30 cm x 19 cm
Testo:
- 4 jajce + 1 jajce
- 140 g sladkorja
- 170 g stopljenega masla
- 200 g namenske moke za peciva
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
Nadev:
- 150 g jagodičevja (največ naj bo borovnic, vendar ni obvezno)
Preliv iz pudinga:
- 700 ml mleka (2 x 350 ml)
- 6 žlic sladkorja
- 1 malinov puding
- 1 čokoladni puding
Posip:
- 1 žlica sladkorja v prahu
Poletne rezine s pudingom in jagodičevjem – postopek:
4 jajca, sladkor in vaniljev sladkor stepemo, da dobimo kremno zmes. Nato dodamo stopljeno maslo in temeljito premešamo. Na koncu dodamo presejano moko s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem. Več kot pol mase razporedimo po pekaču in nato po testu potrosimo jagodičevje.Iz 350 ml mleka in 3-eh žlic sladkorja skuhamo najprej malinov puding. Še vročega prelijemo po jagodičevju.Nato po enakem postopku iz 350 ml mleka in 3-eh žlic sladkorja skuhamo še čokoladni puding. Jaz zaradi močnejšega okusa in izrazitejše barve, dodam še žličko grenkega kakava (ni obvezno). Čokoladni puding prelijemo čez malinov puding. V maso za testo, ki smo ga prihranili, dodamo 1 jajce in 1 žlico sladkorja ter temeljito premešamo. Maso prelijemo čez puding. Poravnamo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 40 minut.Pečeno pustimo, da se popolnoma ohladi in šele nato razrežemo in po vrhu posipamo s sladkorjem v prahu,Marianna vam želi prijetno sladkanje!