Pisana kokosova krema
Pisana kokosova krema je sladica, ki ne vsebuje glutena, mlečnih izdelkov živalskega izvora in podobno, zato bo všeč tudi vsem, ki strmijo k zdravemu življenjskemu slogu. Poleg kokosa vsebuje še avokado in gozdne sadeže, ki okus še dodatno obogatijo. Zagotovo je ta sladica nekaj posebnega, saj ima drugačen okus, kot običajne sladice.
Pripomočki za pisano kokosovo kremo:
- skledici za mešanje
- vilica
- žlička
- majhen lonček
- palični mešalnik
- cedilo
- kozarca za serviranje
Sestavine za pisano kokosovo kremo
Za 2 osebi:
- polovica zrelega avokada
- pločevinka kokosovega mleka
- pest gozdnih sadežev (svežih ali zamrznjenih)
- med po okusu
Postopek priprave pisane kokosove kreme:
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo. Damo ga v skledico in z vilico dobro pretlačimo, da dobimo čim bolj gladko teksturo.
Odpremo kokosovo mleko. Na vrhu najdemo smetano. Potrebovali bomo samo njo, brez tekočine. Avokadu dodamo 1 zvrhano jedilno žlico kokosove smetane in dobro premešamo.
Dobljeno kremo nadevamo v kozarčka za serviranje. Postavimo ju v hladilnik.
Gozdne sadeže, damo v majhen lonček in jih počasi segrejemo. S paličnim mešalnikom jih spasiramo, nato pa jih precedimo skozi cedilo, da odstranimo vse morebitne olupke in koščice.
Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jim dodamo zvrhano žlico kokosove smetane. Z žlico dobro premešamo. Dodamo med in ponovno dobro premešamo.
Dobljeno kremo prelijemo čez avokadovo kremo in potisnemo v hladilnik za vsaj pol ure.
Tako je naša sladica pripravljena.
Prijetno sladkanje. 🙂