Pecivo z malinami
V poletnem času, ko se maline obarvajo in postanejo sočne, si privoščimo sladico, ki je pripravljena v zelo kratkem času in na enostaven način. Rahlemu biskvitu maline dodajo svoj sladko kiselkasti okus. Sladica je dobra sveža, odlična pa je tudi naslednji dan.
Pecivo z malinami – pripomočki
- mešalnik
- posoda za mešanje
- tehtnica
- pekač (okrogli premer 30 cm)
- pečica
Pecivo z malinami – sestavine
- 2 jajci
- 130 g kristalnega sladkorja
- 1 zavojček vanilijevega sladkorja (po želji vanilijeva aroma, vanilijev strok)
- 0,5 dcl rastlinskega olja
- 150 g sadnega tekočega jogurta (okus malina)
- 200 g bele mehke moke
- 1/2 zavojčka pecilnega praška
- 100 – 200 g svežih malin
- sladkor v prahu (za posip)
Pecivo z malinami – postopek
Najprej penasto zmešamo jajca in sladkor ter vanilijev sladkor, nato dodamo olje in postopoma še jogurt. Na koncu vmešamo moko, kateri smo dodali pecilni prašek.
Dobljeno maso vlijemo v namaščen pekač.
Po vrhu mase podevamo maline.
Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 20 do 25 minut oz. tako dolgo, da se pecivo obarva.
Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega posujemo s sladkorjem v prahu.
Razrežemo na trikotnike in postrežemo.
Prijetno sladkanje!