Pecivo z jabolki, orehi in zdrobom
Print Friendly, PDF & Email

Odlično, izredno sočno pecivo z jabolki, orehi in zdrobom, a tako enostavno, da se za njegovo pripravo lahko opogumijo tudi popolni začetniki v peki peciv. Dodatno ga lahko obogatimo še z rumom in / ali prelijemo s čokoladnim oblivom.

Pripomočki za pecivo z jabolki, orehi in zdrobom:

  • žlica
  • tehtnica
  • posoda
  • ribežen
  • merilna posodica (1 lonček = 180 ml)
  • papir za peko
  • pekač
  • pečica

Sestavine za pecivo z jabolki, orehi in zdrobom:

Za pekač premera 24 do 26 cm:

  • 1 lonček mletih orehov
  • 1 lonček pšeničnega zdroba
  • 1 lonček sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • 1 vanilin sladkor
  • 1/2 lončka olja
  • 1/2 lončka mleka ali navadnega jogurta
  • 2 žlici ruma (opcijsko)
  • 4 velika jabolka (700 do 800 g)
  • 20 g sladkorja v prahu za posip

Čokoladni preliv :

  • 150 g jedilne čokolade
  • 50 g masla

Postopek za pecivo z jabolki, orehi in zdrobom:

Najprej si pripravimo in natehtamo vse suhe sestavine. Torej pšenični zdrob, sladkor in mlete orehe ter vse troje stresemo skupaj v isto posodo.

Sedaj v to posodo dodamo še vanilin sladkor in pecilni prašek ter vse suhe sestavine dobro premešamo. Pripravimo jajci in jabolka ter odmerimo olje in mleko.

Vse sestavine razen jabolk zmešamo. Jabolka čisto na koncu naribamo in jih dodamo v maso. Če imamo domača jabolka, jih naribamo kar z olupi vred! Če pa imamo kupljena, pa raje olupimo.

Vse skupaj dobro premešamo, po želji dodamo rum in vlijemo v pekač, ki smo ga pred tem ovili v papir za peko.

Pečemo v naprej ogreti klasični pečici 45 minut na 190 °C. Pecivo ohladimo, narežemo na kocke in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet
Ko pecivo ohladimo na sobno temperaturo, ga lahko po želji tudi prelijemo s čokoladnim prelivom. 150 g čokolade in 50 g masla na pari stopimo in prelijemo pecivo ter ga postavimo za vsaj 1 uro v hladilnik.

Lepo sladkanje! 😊

Ocena:
Skupaj: 71 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor