Zelo čokoladno pecivo brez jajc
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno pecivo brez jajc vsebuje ekstra čokoladen sočen biskvit, ne vsebuje pa jajc. Vse skupaj pa je smešno enostaven recept, ki kar kliče po pripravi in gre takole …

Čokoladno pecivo brez jajc – pripomočki:

  • okrogel pekač premera 25 cm
  • plastična posoda
  • kozica
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • pečica
  • hladilnik

Čokoladno pecivo brez jajc – sestavine:

Za biskvit:

  • pol litra jogurta
  • 300 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 120 ml olja
  • 30 g kakava
  • 1/2 pecilnega praška
  • maslo za namastitev pekača

Za preliv:

  • 80 g masla
  • 100 g jedilne čokolade
  • 50 g sladkorja
  • 50 ml mleka

Čokoladno pecivo brez jajc – postopek:

Kot rečeno je sam postopek priprave čokoladnega peciva brez jajc zelo enostavno. Vse sestavine za biskvit odmerimo v plastično posodo in zmiksamo z električnim mešalcem (vsaj 2 – 3 minute).

Pečico prižgemo na 200 °C (klasična peka), pekač pa namastimo z maslom – po želji ga lahko malenkost posipamo z moko. Maso vlijemo v pekač in pečemo 25 – 30 minut.

Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se ohladi. Nato pripravimo čokoladni preliv tako, da maslo zavremo na ognju.

Odstavimo ga in dodamo še sladkor, čokolado in mleko ter mešamo dokler se vse sestavine ne povežejo v preliv.

Preliv prelijemo čez biskvit, ter ga postavimo v hladilnik za vsaj 30 minut, da se strdi. Narežemo na lepe enakomerne kocke ter postrežemo. Zraven lahko dodamo tudi kepico sladoleda ali stepeno smetano. Pecivo je zelo okusno in zeeeellooo čokoladno 🙂

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor