Orehovo pecivo z marmelado
Print Friendly, PDF & Email

Domače stvari so preprosto najboljše, to je znano že od nekdaj. Letošnje leto res ni bogato obrodilo z orehi, se pa najdejo še  zaloge mletih orehov, ki jih je potrebno počasi pospraviti. Lahko pripravite slastno orehovo pecivo z marmelado, ki je zelo okusno, poleg tega pa enostavno za pripravo, ker se sestavine odmerjajo z jogurtovim lončkom. Jaz za odmero uporabljam 150 g jogurtov lonček, ki ga napolnim do vrha, res maksimalno, ker pečem v velikem pekaču. Sestavine, ki jih dodajamo po žlici, naj bodo odmerjene tako, da je žlica res dobro napolnjena.

Orehovo pecivo z marmelado

Orehovo pecivo z marmelado – pripomočki:

  • pekač 45 x 24 cm
  • jogurtov lonček
  • žlica
  • 3 večje posode
  • 1 manjša posodica
  • električni mešalec
  • sito

Orehovo pecivo z marmelado – sestavine:

pa010170Prva plast biskvita:

  • 2 jajci
  • 2 jogurtova lončka sladkorja
  • 2 jogurtova lončka mletih orehov
  • 2 jogurtova lončka mleka
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 pecilni prašek
  • jogurtov lonček olja

Orehovo pecivo z marmelado 2Druga plast biskvita:

  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • 4 žlice olja
  • 5 žlic moke

Nadev:

  • 2 žlici marelične marmelade
  • mleti orehi za posip

Orehovo pecivo z marmelado – postopek:

Stepemo jajci in sladkor.

Orehovo pecivo z marmelado 3

Dodamo še mleko, olje, moko, pomešano s pecilnim praškom ter mlete orehe.

Orehovo pecivo z marmelado 4

Pripravljeno zmes vlijemo na pekač obdan s peka papirjem ter biskvit pečemo približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno segreta.

Orehovo pecivo z marmelado 6

Medtem, ko se prva plast biskvita peče, naredimo drugo. Jajca ločimo. Beljake stepemo v trd sneg.

Orehovo pecivo z marmelado 7

Rumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in moko ter na koncu še sneg iz beljakov.

Orehovo pecivo z marmelado 8

Orehovo pecivo z marmelado 9

Pripravljeno zmes razporedimo po pečenem biskvitu ter vse skupaj pečemo še 15 minut. Če je pecivo pečeno, preizkusimo tako, da zapičimo zobotrebec v pecivo. Če le ta ostane čist, se pravi, da na njem ni ostankov testa je pecivo pečeno.

Orehovo pecivo z marmelado 10

Orehovo pecivo z marmelado 11

Ohlajeno pecivo namažemo z marmelado ter ga posujemo z mletimi orehi.

Orehovo pecivo z marmelado 12

Orehovo pecivo z marmelado 14

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 28 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor