Orehova potica malo drugače
Orehova potica je kraljica vseh potic. Vendar, čeprav se recepti za potico berejo čist enostavno, pa to le ni tako. Ja, v bistvu je potrebno kar nekaj vaje, če odštejemo začetniško srečo. Obstajajo ljudje, ki neizmerno radi mesijo in valjajo testo in se ga radi dotikajo ter obstajajo ljudje, ki vse to sovražijo. In prav za slednje je recept orehova potica malo drugače, kot nalašč zanje.
Orehova potica malo drugače – pripomočki:
- posoda za mešanje
- posoda za pečenje potice
- tehtnica
- električni mikser
- lopatka za mešanje
Orehova potica malo drugače – sestavine:
- 150 g masla sobne temperature
- 200 g saldkorja
- 1 vanilij sladkor
- 5 večjih jajc
- 450 g gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 150 g grobo nasekljanih orehov
- 100 g grobo nasekljane črne čokolade
- 200 ml mleka
Orehova potica malo drugače – postopek:
V posodo za mešanje odtehtamo sladkor in maslo, dodamo vanilin sladkor in 5 rumenjakov.
Nato dodamo moko in pecilni prašek. Spet vse zmešamo. Tokrat bo masa suha in grudasta.
Dodamo grobo nasekljano čokolado.
Dodamo grobo nasekljane orehe.
Vse skupaj z električnim mešalnikom zmešamo.
Dolijemo 200 ml mleka in spet premešamo.
Na koncu primešamo še sneg beljakov. Najprej eno tretjino, nato drugo tretjino in na koncu še tretjo.
Pekač rahlo namastimo in ga napolnimo s testom.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj Celzija 65 minut. Pustimo, da se ohladi in šele nato postrežemo.