Omleta s kandiranimi jagodami
Omleta s kandiranimi jagodami je slastna sladica za razvajanje ob preživljanju večerov v dvoje – moški, če pripravite to sladico, boste osvojili še tako „nedosegljivo“ srce.
Omleta s kandiranimi jagodami – pripomočki:
- 2 posodi
- model za peko omlete
- električni mešalnik in metlica za stepanje
- ponev
Omleta s kandiranimi jagodami – sestavine:
Za 2 osebi (za eno omleto)
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 5 dag sladkorja
- 3 dag mehke moke
- limonina lupina
- 1 vaniljev sladkor
- 250 g svežih ali vloženih jagod
- 2 dl sladke smetane za stepanje
- 2 dag sladkorja
- 2 dag sladkorja v prahu za posip
- 2 dag surovega masla (ali papir za peko)
- lističi mete za dekoracijo
Čas priprave: 40 minut
Omleta s kandiranimi jagodami – postopek:
Iz beljakov stepemo trd sneg z električnim mešalnikom in vanj počasi vmešamo 10 dag sladkorja.
Nato v kozici zmešamo rumenjake, vaniljev sladkor, limonino lupino in moko. Vse sestavine z metlico narahlo premešamo, tako da dobimo gladko tekoče testo. Z metlico narahlo primešamo sneg.
Okroglo ponev premera (22 cm) namastimo z maslom, jo pomokamo in vanjo vlijemo testo (na dno ponve lahko položimo tudi papir za peko).
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija in vanjo postavimo pripravljeno ponev s testom. V pečici jo pečemo tako dolgo, da zarumeni tudi z zgornje strani.
Sladko smetano za stepanje in 4 dag sladkorja zmešamo z električnim mešalnikom do primerne trdote (tako da lahko z njo okrasimo omleto).
Ko je omleta pečena, jo vročo vzamemo iz pečice in še v vročo naložimo kandirane jagode, ki smo jih predhodno pripravili v ponvi (jagode naložimo samo na polovico omlete, da jo lažje prepognemo in je ne zlomimo).
Omleto previdno prepognemo, da po sredini ne poči, ter potresemo s sladkorjem v prahu. Okrasimo s stepeno sladko smetano, jagodami in meto.
Toplo omleto serviramo na toplem krožniku.
Omleta s kandiranimi jagodami – priprava kandiranih jagod:
Ponev segrejemo, in v ponev damo narezane jagode, jih posujemo s vanilijevim sladkorjem, dodamo dve žlici vode.
Segrevamo toliko časa, da se na jagodah naredi svetlikajoča prevleka. Nato jagode odstavimo in jih precedimo, ter naložimo na omleto.
Naj vam tekne!