Omleta s kandiranimi jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Omleta s kandiranimi jagodami je slastna sladica za razvajanje ob preživljanju večerov v dvoje – moški, če pripravite to sladico, boste osvojili še tako „nedosegljivo“ srce.

Omleta s kandiranimi jagodami

Omleta s kandiranimi jagodami – pripomočki:

  • 2 posodi
  • model za peko omlete
  • električni mešalnik in metlica za stepanje
  • ponev

Omleta s kandiranimi jagodami – sestavine:

Za 2 osebi (za eno omleto)

  • 2 rumenjaka
  • 3 beljaki
  • 5 dag sladkorja
  • 3 dag mehke moke
  • limonina lupina
  • 1 vaniljev sladkor
  • 250 g svežih ali vloženih jagod
  • 2 dl sladke smetane za stepanje
  • 2 dag sladkorja
  • 2 dag sladkorja v prahu za posip
  • 2 dag surovega masla (ali papir za peko)
  • lističi mete za dekoracijo

Čas priprave: 40 minut

Omleta s kandiranimi jagodami

Omleta s kandiranimi jagodami – postopek:

Iz beljakov stepemo trd sneg z električnim mešalnikom in vanj počasi vmešamo 10 dag sladkorja.
Nato v kozici zmešamo rumenjake, vaniljev sladkor, limonino lupino in moko. Vse sestavine z metlico narahlo premešamo, tako da dobimo gladko tekoče testo. Z metlico narahlo primešamo sneg.

Omleta s kandiranimi jagodami

Okroglo ponev premera (22 cm) namastimo z maslom, jo pomokamo in vanjo vlijemo testo (na dno ponve lahko položimo tudi papir za peko).

Omleta s kandiranimi jagodami

Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija in vanjo postavimo pripravljeno ponev s testom. V pečici jo pečemo tako dolgo, da zarumeni tudi z zgornje strani.
Sladko smetano za stepanje in 4 dag sladkorja zmešamo z električnim mešalnikom do primerne trdote (tako da lahko z njo okrasimo omleto).
Ko je omleta pečena, jo vročo vzamemo iz pečice in še v vročo naložimo kandirane jagode, ki smo jih predhodno pripravili v ponvi (jagode naložimo samo na polovico omlete, da jo lažje prepognemo in je ne zlomimo).

Omleta s kandiranimi jagodami

Omleto previdno prepognemo, da po sredini ne poči, ter potresemo s sladkorjem v prahu. Okrasimo s stepeno sladko smetano, jagodami in meto.

Toplo omleto serviramo na toplem krožniku.

Omleta s kandiranimi jagodami – priprava kandiranih jagod:

Ponev segrejemo, in v ponev damo narezane jagode, jih posujemo s vanilijevim sladkorjem, dodamo dve žlici vode.

Omleta s kandiranimi jagodami

Segrevamo toliko časa, da se na jagodah naredi svetlikajoča prevleka. Nato jagode odstavimo in jih precedimo, ter naložimo na omleto.

Naj vam tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor