Odlična čokoladna torta brez sladkorja
Odlična čokoladna torta brez sladkorja je pripravljena brez sladkorja in moke, zato je bolj zdrava. Glavna sestavina je čokolada z visoko vsebnostjo kakava. Torti daje sladkobo banana.
Kaj potrebujemo za pripravo odlične čokoladne torte:
- 2 plastični posodi za mešanje
- kozico
- kuhalnico
- lopatko
- ročni mešalnik
- tortni model premera 30 cm
- štedilnik
- pečico
Sestavine za odlično čokoladno torto:
- 200 g čokolade s 70 % kakava
- 120 g masla
- 6 jajc
- 3 banane
- 500 ml sladke smetane
- maslo za namastitev tortnega modela
Postopek priprave odlične čokoladne torte:
V kozici raztopimo maslo na vroči plošči štedilnika. Ugasnemo ploščo in v kozico nalomimo čokolado. S kuhalnico mešamo, dokler se čokolada ne raztopi in se z maslom zmeša v enakomerno zmes. Pečico prižgemo na 180 stopinj Celzija. Tortni model sestavimo, ga namažemo z maslom in poprašimo z moko.
Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov s pomočjo ročnega mešalnika zmešamo sneg. Rumenjake penasto stepemo in dodamo na koščke narezani banani.
Z mešalnikom stepemo v gladko zmes.
Mešalnik odložimo in vzamemo lopatko. Z njo dodamo stopljeno čokolado z maslom in sneg. Vse skupaj dobro, a narahlo premešamo z lopatko. Preostalo banano narežemo na kolobarje in jih vtisnemo v testo.
Postavimo v ogreto pečico za 40 minut.
Pekač vzamemo iz pečice in torto ohladimo v modelu. Potem odstranimo model in torto predenemo na servirni krožnik. Sladko smetano stepemo in jo naložimo na torto. Poljubno okrasimo in serviramo. Že tako odlična torta bo še boljša, če si jo bomo privoščili ob dišeči turški kavi in kozarcu hladne vode.
Prijetno sladkanje!