Ocvrte banane
Print Friendly, PDF & Email

Včasih, ko se nam iznenada zahoče nekaj sladkega, so ocvrte banane v puhasto, kremni jajčni zmesi, idealna rešitev za nekaj na hitro.

Ocvrte banane – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • posoda za mešanje
  • električni mikser
  • vilica
  • žlica
  • penovka
  • ponev
  • cedilo

Ocvrte banane – sestavine:

Za 5 banan

Kremno testo:

  • 100 ml mleka
  • 3 žlice gladke moke
  • 1 jajce
  • ščep soli
  • kavna žlička pecilnega
  • žlička sladkorja
  • žlička vanilj sladkorja

In še:

  • olje za cvrtje

Preliv:

  • žlica meda
  • ali sladkor v prahu za posip (namesto meda)

Ocvrte banane – postopek:

V posodi za mešanje zmešamo rumenjak in mleko. Nato dodamo moko, sladkor, vaniljev sladkor, pecilni in sol. Premešamo.Iz beljaka naredimo rahli sneg in ga na koncu primešamo v maso. Takšna jajčna masa, kateri na koncu primešamo sneg, je izredno rahla in puhasta, se lepše oprime banan in veliko manj kapljanja in curljanja po delovnem pultu.Masa naj bo podobna masi za šmorn. Biti mora gosta, vendar še vedno dovolj tekoča. Uravnavamo jo z dodajanjem mleka ali moke.Banane olupimo in narežemo na kose. Lahko se odločimo za večje ali manjše, kakor nam je pač ljubše. Jaz sem vsako banano prerezala na 3 kose.Vsak kos banane potopimo v jajčno, kremno testo.Banane s testom na hitro prenesemo v ponev s predhodno segretim oljem. Pečemo do zlate barve. Vmes jih s pomočjo vilice enkrat obrnemo. Ko so pečene, jih s penovko prenesemo na cedilo ali na papirnato servieto, da se odteče odvečna maščoba.Pečene ocvrte banane pokapljamo z medom in ponudimo še tople. Če kdo ne sme ali ne mara meda, lahko ocvrte banane potrosi s sladkorjem v prahu.Veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 36 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor