Nutellini polžki na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Nutelline polžke na hitro naredim, ko nimam nobene ideje, s čim bi se posladkali. Pripravljeni so res “na hitro”, potrebujemo pa le tri sestavine; to je listnato testo, Nutella in pest nasekljanih lešnikov. Tako kot so na hitro narejeni, tako jih pri nas doma tudi na hitro zmanjka.

Nutellini polžki na hitro – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Nutellini polžki na hitro – sestavine

Za 40 polžkov:

  • 2 x po 250 g listnatega testa
  • 2 x 110 g Nutellinega namaza
  • 2 x 30 g nasekljanih lešnikov

Nutellini polžki na hitro – postopek

Najprej razvaljamo testo na debelino približno 2-3 mm, to je na velikost približno 25 x 30 cm. Nato testo enakomerno premažemo z Nutello in posujemo z lešniki.

Testo zvijemo v rolado in le to po dolžini razrežemo na rolice, širine približno 1,5 cm. Rolice polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico (klasično) na 180 °C in polžke pečemo pri tej temperaturi približno 15-20 minut oz. tako dolgo, da narastejo in se svetlo rjavo obarvajo.

Pečene polžke pustimo nekaj minut, da se rahlo ohladijo in jih še mlačne, po želji, posujemo s sladkorjem v prahu. Odlični so tudi ne posuti, saj so zaradi Nutelle že dovolj sladki.

Prijetno hrustljavo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor