Nutellini piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Najslajši nutellini piškoti s hrustljavo skorjo na zunaj in slastnim nutelinim polnilom. Priprava teh piškotov je zelo enostavna in ko jih boste enkrat okusili, bodo tedensko na vašem jedilniku. 😀 Poskusite, enostavno je!

Nutellini piškoti

Nutellini piškoti – pripomočki:

  • skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • nizek pekač iz pečice
  • pladenj ali pekač, ki paše v zmrzovalnik, lahko tudi krožnik
  • zmrzovalnik
  • kuhinjska pečica
  • žlička
  • papir za peko
  • kuhalnica

Nutellini piškoti – sestavine:

  • 300 g gladke bele moke
  • pol žličke sode bikarbone
  • 150 g omehčanega masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • par kapljic vaniline arome ali 1 vanilin sladkor
  • cca. 8 žlic nutelle

Nutellini piškoti – postopek:

Pekač obložimo s papirjem za peko, vzamemo žličko in na papir delamo za pol žličke velike kupčke. Naredimo cca. 30 kupčkov, večji kot bodo kupčki, večji bodo piškoti. Pazimo, da se kupčki nutelle ne stikajo.

Pekač nato postavimo v zmrzovalnik za cca. 2 uri, da nutella dobro zmrzne. Med tem pripravimo testo, tako da v skledo stresemo moko, kateri dodamo sodo in premešamo. Nato v skledo dodamo še vse ostale sestavine za testo, razen nutelle.

Zamesimo v gladko testo.

Iz testa naredimo za žličko velike kroglice, katere z rokami sploščimo na cca. 3 mm debeline, to si pripravimo vnaprej.

Nato iz zmrzovalnika vzamemo zmrznjene nutelline kupčke, katere na hitro zavijamo v vsak kos testa posebej in iz vsakega oblikujemo kroglico.

Nutella se hitro topi, tako da vzamemo iz zmrzovalnika toliko nutellinih kupčkov, kolikor jih lahko zavijemo, predenj se nutella prične topiti. 🙂 Kroglice polagamo na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko.

Pekač nato potisnemo v ogreto pečico in piškote pečemo 12 minut, pri 180 °C (ventilacija). In uživamo! 🙂

Nom nom in dober tek!

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 70 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor