Nutellini piškoti z meto
Vonj po čokoladi, ugriz v hrustljavo skorjico, mehko sredico in zeliščno noto vam ponujajo nutellini piškoti z meto. Če imate radi zanimive kombinacije okusov, so ti piškoti kot nalašč za vas. Postopek je enostaven, potrebujete pa samo 3 sestavine in meto, ki je lahko sveže nabrana ali posušena.
Nutellini piškoti z meto – pripomočki:
- posoda (v kateri bomo miksali)
- tehtnica
- 1 žlica
- električni mikser
- pekač
- peki papir
Nutellini piškoti z meto – sestavine:
- 130 g čokoladnega namaza Nutella ali podoben namaz
- 150 g bele moke (lahko nadomestimo s pirino moko)
- 1 jajce
- 5 lističev mete (sveže ali posušene)
Nutellini piškoti z meto – postopek:
Natehtamo 130 g nutelle ali kakšnega drugega namaza s čokolado ali kakavom. Dodamo 150 g bele moke, ki pa jo lahko nadomestimo tudi s pirino moko v celo ali delno.
Dodamo 1 jajce in z električnim mikserjem vse skupaj zmiksamo.
Metine lističe operemo, osušimo ter jim odstranimo debelejšo žilo v sredini lista. Nasekljamo jih po želji; na večje ali manjše koščke.
Dodamo jih v čokoladno maso in dobro premešamo, da se enakomerno porazdeliljo.
Masa je na otip mehkejša in ne potrebuje počivanja, zato lahko takoj začnemo oblikovati piškote.
Z rokami, ki naj bodo suhe, oblikujemo manjše kroglice. Zlagamo jih na pekač, ki smo ga prej obložili s peki papirjem.
Nutellini piškoti z meto so pečeni v 12 minutah v pečici, ki smo jo segreli na 170° C. Pečeni piškotki so najprej mehki, a se nato strdijo. Skorjica je hrustljava, medtem ko je sredica mehka.
Prijetno sladkanje!