Noro dober čokoladni mus z ananasom
Print Friendly, PDF & Email

Če imate v hladilniku le nekaj sestavin, imate vse za pripravo odlične in nadvse preproste sladice, s katero mnogi pretiravajo, saj je tako okusna, da se ji težko uprejo. Noro dober čokoladni mus z ananasom lahko pripravite tudi z drugim sadjem, ki bo mus osvežilo, v osnovi pa potrebujete le 20 minut in temno čokolado, jajci, maslo ter malo sladkorja. Nič packanja in kuhanja ne bo, zato lahko na pol zavihate rokave in se na hitro lotite priprave sladice, četudi so gostje morda že na poti.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Pripomočki za pripravo čokoladnega musa z ananasom:

  • kozica
  • kuhalnica
  • posodi
  • električni mešalnik
  • pripomoček oz. lopatka za mešanje
  • stekleni kozarci za serviranje (najbolje za martini ali kakšne manjše)

Sestavine za čokoladni mus:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 jajci
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 25 g masla
  • 50 g ananasa in nekaj borovnic (po želji pa lahko tudi drugo osvežilno sadje)
  • malo stepene smetane

Priprava čokoladnega musa z ananasom:

V kozici raztopimo maslo in čokolado.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Ko se maslo in čokolada raztopita ter povežeta, ju malo ohladimo, nato pa vanju dodamo jajci in dobro premešamo.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Dobimo gladko čokoladno zmes, kot je videti spodaj.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Iz beljakov stepemo sneg.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Sneg mora biti čvrst. Test, kako lahko preverimo, ali je sneg dovolj čvrst, je naslednji: posodo s snegom obrnemo in sneg mora vseeno stati, ne sme drseti ali celo zdrsniti iz nje.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

V sneg dodamo sladkor in z električnim mešalnikom natančno zmešamo, da se sneg spoji s sladkorjem.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Prvo polovico snega narahlo z lopatko vmešamo v čokoladno zmes.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Tega nikakor ne smemo početi z električnim mešalnikom ali močno vmešavati, saj bomo uničili mehkobo in zračnost snega, posledično pa čokoladni mus več ne bo tako mehak.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Nato še bolj rahlo vmešamo še drugo polovico snega, in sicer zgolj toliko, da se sneg in čokoladna zmes spojita.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Na koncu dobimo zračno zmes čokolade, jajca, masla in sladkorja.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Pripravimo kozarce.
Noro dober čokoladni mus z ananasom

Kozarce napolnimo z zmesjo in jih postavimo v hladilnik za 15 do 30 minut.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Po vsaj 15 minutah vzamemo kozarce iz hladilnika. Ananas olupimo in operemo.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Ananas narežemo na koščke in z njim prekrijemo čokoladno zmes v kozarcu.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Po ananasu potresemo nekaj svežih ali vloženih borovnic.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Na koncu kozarec okrasimo še s stepeno smetano.

Noro dober čokoladni mus z ananasom

In noro dober čokoladni mus z ananasom je pripravljen. Ne rabite se več upirati in se lahko že posladkate. Sicer se ga pred serviranjem vzame iz hladilnika in pusti na sobni temperaturi počivati vsaj 10 minut, saj bo tako mehak, v hladilniku pa se v več urah precej strdi. V vsakem primeru, če je trši ali mehkejši, je odličen in naravnost za prste ter kozarce polizat. 🙂

Noro dober čokoladni mus z ananasom

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor