Nebeški Les Merveilleux
Print Friendly, PDF & Email

Kot pove že ime samo “Les Merveilleux” pomeni po francosko “Čudovito”. In točno taka je tudi ta nebeška les Merveilleux sladica. Sama priprava je izjemo preprosta, sledi malo “packanja” medtem, ko jo je treba pravilno sestaviti, ampak naj vas to ne odvrne od tega, da je ne bi poskusili narediti. Obljubljam vam nebeški okus, vaše goste bo pa že sam izgled izjemno začaral.

Nebeški Les Merveilleux

Nebeški Les Merveilleux – sestavine:

(za približno 16 kosov)

  • 3 jajčni beljaki (cca 100 g)
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 500 ml sladke smetane
  • vrečkica krem fix-a
  • 1 vanilin
  • čokoladne mrvice, ostružki čokolade

Nebeški Les Merveilleux – postopek:

Najprej je potrebno speči meringe. Meringe so krhki, sijoči in stepeni oslajeni beljaki. Kot že stavek pove, gre za mešanico sladkorja v prahu in beljaka, ki ga stepemo v zelo gosto zmes, nato pa to zmes spečemo. Prvo pravilo je, da jajca vzamemo vsaj 20 min prej iz hladilnika, da niso povsem mrzla. Ločimo beljake v čisto posodo in z mešalcem stepamo dokler ne dobimo kompaktno zmes. Sedaj postopoma dodajamo sladkor v prahu in vmes mešamo na visoki hitrosti. Mešamo še približno 5-7 minut, da se zmes zlije v sijočo in lepljivo snov.

Nebeški Les Merveilleux

Pečico prižgemo na 160 °C. Pekač obložimo s peki papirjem (na robove zalepimo malo surove meringe, da fiksiramo peki papir. V dresirno vrečko dodamo vso maso in sedaj delamo krogce na peki papirju v premeru približno 5 cm. Poskusimo biti natančni in delati enakomerne krogce.

Nebeški Les Merveilleux

Meringe pečemo približno 1 uro, nato pečico ugasnemo in pustimo še pol ure, da se meringe dobro posušijo.

Sedaj si pripravimo vse potrebno: v eni posodi dodamo čokoladne mrvice, v drugi pa nastrgamo ostružke čokolade. Nato v drugi posodi stepemo sladko smetano in proti koncu dodamo še krem fix (na tak način bomo nebeške Les Merveilleux lažje oblikovali.)

Nebeški Les Merveilleux

Nebeški Les Merveilleux

Lotimo se zlaganja naše čudovite nebeške Les Merveilleux sladice. Vzamemo eno meringo, z lopatko dodamo malo smetane, nato na vrh ponovno dodamo meringo in vse skupaj ponovno obložimo s smetano.

Nebeški Les Merveilleux

Nebeški Les Merveilleux

Nato vse skupaj povaljamo še v čokolado ali mrvice. Če ne upate povaljati, lahko z drugo roko mrvice posujete čez smetano.

Nebeški Les Merveilleux

Sladico nebeški Les Merveilleux lahko postrežemo takoj. Doživeli bomo mešanico nežne sladke smetane s sladko in hrustljavo meringo. V hladilniku pa lahko zdrži do 3 dni (s tem, da se bo meringa najverjetneje stopila v smetani in bo vse skupaj samo še nežna krema). Želim vam prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor