Najboljša čokoladno-bananina rolada
Print Friendly, PDF & Email

Ena izmed meni najljubših sladic je čokoladno-bananina rolada, ker je neverjetno okusna, sočna, všeč pa mi je njena priprava, ki je hitra in povsem preprosta, zato je super sladica za poletne dni, ko se izogibamo dolgi peki, in tudi za kakšne rojstnodnevne zabave, kjer si jo bo vsak nedvomno z veseljem privoščil. Če je še niste, jo poskusite še vi in uživajte v vsem, kar ponuja. Kmalu boste ugotovili, zakaj je to najboljša čokoladno-bananina rolada. 🙂

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Pripomočki za pripravo čokoladno-bananine rolade:

  • dve posodi
  • kozica
  • kuhalnica
  • električni mešalnik z nastavki za stepanje
  • pekač
  • pečica
  • kuhinjska krpa
  • nož ali lopatka za razmazanje polnila
  • hladilnik
  • papir za peko

Sestavine za čokoladno-bananino rolado:

Za testo:

  • 5 jajc
  • 1 vanilijev sladkor
  • malo bananine arome
  • 5 jušnih žlic moke
  • 5 jušnih žlic sladkorja
  • 5 jušnih žlic tople vode
  • pol vrečke pecilnega praška

Za nadev:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 180 g masla
  • 1 manjše jajce
  • 3 manjše banane

Za preliv:

  • 70 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml olja

Postopek priprave čokoladno-bananine rolade:

Najprej ločimo rumenjake in beljake.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in vodo ter stepamo, dokler ne postane penasto.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Beljake stepemo v čvrst sneg.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

V penasto stepene rumenjake postopoma dodajamo moko in mešamo z električnim mešalnikom. Na koncu dodamo še pecilni prašek, nekaj kapljic bananine arome in sneg, ki ga narahlo vmešamo (najbolje s kuhalnico).

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Medtem papir za peko namastimo z maslom in nanj stresemo zmes. Poravnamo in pečemo 15 minut.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Po 15 minutah je biskvit že lepe rumene barve in pečen.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Skupaj s papirjem za peko ga prestavimo na vlažno kuhinjsko krpo in zavijemo v rolado. Pustimo, da se hladi in medtem pripravimo nadev.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

V kozici stopimo čokolado in ji dodamo sladkor v prahu. Premešamo in nato dodamo še jajce.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Maslo rahlo stopimo in ga z električnim mešalnikom mešamo, dokler ne postane penast.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Maslo prestavimo v čokolado in mešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo enotno zmes.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Tudi v to zmes lahko damo kakšno kapljico bananine arome.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Biskvit odvijemo in premažemo z nadevom.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Ko je biskvit enakomerno premazan, banane olupimo, jim odrežemo vršičke in jih zložimo po celem biskvitu, toda nujno na začetku.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Nato rolado zavijemo. V kozici, kjer smo že prej stopili čokolado, zdaj naredimo klasičen čokoladni preliv, tako da stopimo čokolado in ji dodamo malo olja. S tem rolado premažemo (ni pa nujno, ta del lahko tudi izpustite) in po želji okrasimo. Pospravimo jo v hladilnik, kjer počiva, dokler se ne ohladi.

Najboljša čokoladno-bananina rolada

To je najboljša čokoladno-bananina rolada od vseh, ki sem jih poskusila. Zagotovo bo navdušila še mnoge druge.

Pomembno
Pomembno je, da jo vsaj 15 minut pred serviranjem vzamete ven iz hladilnika, saj je boljša, če se nadev malo stopi in ni tako trd. 

Najboljša čokoladno-bananina rolada

Mmm, slika govori več kot tisoč besed, zato lahko rečem samo še to: prijetno sladkanje in dober tek!

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor