Mousse iz bele čokolade in breskvic
Mousse iz bele čokolade in breskvic je izredno dobra in enostavna sladica. Z menjavo sadja pa lahko hitro pripravimo več barvne kozarčke in popestrimo našo mizo. Uporabimo lahko katerokoli sadje, naprimer nektarine, ananas, marelice, jagode in še bi lahko nadaljevali. Ta sveža sladica postane hitro brez glutenska, samo zdrobljene piškotke umaknemo ali uporabimo brez glutenske piškote.
Pripomočki za pripravo moussa iz bele čokolade
- lonec
- večja in manjša skleda
- nož in dilca
- kuhalnica in zajemalka
- električni mešalnik
Sestavine za pripravo moussa iz bele čokolade
Za 6 kozarčkov
- 500 ml smetane za stepanje
- 350 g bele čokolade
- 260 ml grškega jogurta
- 2-3 breskve
- 2 piškota po želji
- nekaj kapljic limoninega soka
Postopek za pripravo moussa iz bele čokolade
Na štedilnik postavimo lonec z 250 ml smetane za stepanje in zavremo. Med tem ko čakamo, da smetana zavre sesekljamo belo čokolado tako, da se bo lažje stalila in jo prestavimo v večjo skledo. Nič ni narobe, če uporabimo kar kapljice bele čokolade.
Zavreto smetano prelijemo po sesekljani čokoladi in mešamo dokler se bela čokolada ne stali, nato jo pustimo da se popolnoma pohladi.
V ohlajeno čokolado najprej primešamo grški jogurt.
Nato pa še smetano, ki smo jo predhodno stepli v manjši skledi.
Pri tem koraku bodimo zelo nežni, da bo naša mousse ostala puhasta. Mousse iz bele čokolade postavimo v hladilnik in čas, ki ga potrebuje mousse za počitek, se pravi 15-20 minut porabimo za pripravo breskev.
Breskve olupimo in narežemo na krhlje, lahko jih pokapljamo s par kapljicami limoninega soka, da ne oksidirajo.
Breskove krhlje v krogu lepo razporedimo po servirnih kozarcih.
Mousse iz bele čokolade prestavimo v servirne kozarce z breskovimi krhlji s pomočjo zajemalke. Če se želimo poigrati z dresirno vrečko pa je dobro, da uporabimo polovico smetane za stepene rastlinskega izvora, ki bolje ohranja obliko.
Naše kozarčke s mousse iz bele čokolade in breskvami dekoriramo še s par krhlji breskve in zdrobljenimi piškoti. Uporabimo tiste piškote, ki so nam najbolj všeč ali pa tiste, ki so pri roki, važno, da dajo piko hrustljavosti naši sladici.
Mousse iz bele čokolade in breskvic je pripravljena, počiva naj 4 ure v hladilniku in dober tek!