Mini jagodno – jabolčni zavitki
Odlično sladico iz listnatega testa, pri kateri naredimo manjše zavitke, v katerih so jagode, jabolka, jajčna krema ter cimet, obožujejo dejansko vsi. Mini jagodno – jabolčni zavitki so osvežilni in božanskega okusa.
Pripomočki za mini jagodno – jabolčne zavitke:
- pečica
- papir za peko
- ribežen
Sestavine Mza mini jagodno – jabolčne zavitke:
Za 3 osebe:
- 1 zavitek listnatega testa (275 g)
- 200 g jagod
- 1 jabolko (200 g)
- 70 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 1 jajce
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 1 žlica kisle smetane
- cimet
Postopek za mini jagodno – jabolčne zavitke:
Na sobno temperaturo si pripravimo vse sestavine. Jaz sem vzela že razvaljano listnato testo v rolici. Lahko pa vzamete tudi katerokoli drugo listnato testo in ga razvaljate v približnih merah 45 x 30 cm.
Testo prerežemo na 6 enakih delov. V skledici razžvrkljamo jajce, ki smo mu dodali kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Jagode narežemo na manjše koščke, jabolko naribamo.
V razžvrkljano jajčno zmes vmešamo pšenični zdrob in dobro premešamo ter pustimo stati 5 minut, da se malo zgosti. Nato na vsakega od šestih kosov listnatega testa naredimo nadev: žlica jajčne mase s pšeničnim zdrobom, naribana jabolka, jagode in na vrhu posujemo malo cimeta.
Zavitke začnemo zapirati z navzkrižnimi konci testa, kot je prikazano na sliki.
Ko so vsi mini jagodno – jabolčni zavitki zaprti jih položimo na peki papir tako, da je zavita stran na spodnji strani, zgoraj pa je zavitek gladek. Vsakega prerežemo s tremi kratkimi rezi, drugače med peko sami razpokajo.
Zavitke premažemo s preostankom jajčne zmesi (če smo porabili vso zmes, razžvrkljamo še eno jajce in premažemo z njim) in jih pečemo v naprej ogreti klasični pečici 20 minut na 180 °C.
Postrežemo lahko še tople, če ne moremo dočakati, da se shladijo 😊 Drugače pa so najboljši ohlajeni. Če želimo jih lahko tudi posujemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek! 😊