Mini bananini sendviči
Print Friendly, PDF & Email

Mini bananini sendviči so sladka pregreha, ki med baninima rezinama skriva slastno arašidovo maslo, vse skupaj pa je izdatno oblito s čokolado. Nemogoče se je ustaviti pri enem samem kosu.

mini-bananini-sendviciMini bananini sendviči – pripomočki:

  • tehtnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • čajna žlička
  • zobotrebci
  • pladenj ali pekač
  • peki papir
  • lonček ali manjša kozica
  • skleda (keramična ali kovinska, ne plastična)
  • kuhalnica
  • čajna žlička

Mini bananini sendviči – sestavine:

(15-20 mini sendvičev)

  • 2 veliki zreli banani (cca. 400 g)
  • arašidovo maslo (lahko tudi nutello, če vam je ljubša)
  • 250 g temne čokolade
  • ščep cimeta

Mini bananini sendviči – priprava:

Banani olupimo in narežemo na približno 1 cm debele kolobarje. S čajno žličko zajamemo arašidovo maslo – približno pol do 3/4 čajne žličke – in z njim namažemo bananin kolobar. Vzamemo drug bananin kolobar in ga položimo na arašidovo maslo ter rahlo stisnemo. Skozi vsak mini bananin sendvič zabodemo zobotrebec, ker ga bomo tako lažje oblili s čokolado. Bananine sendviče sproti polagamo na pladenj in jih damo za približno 15 min v zamrzovalno skrinjo.

mini-bananini-sendviciV lončku ali kozici zavremo vodo. Čokolado nalomimo v primerno veliko keramično skledo, ki jo damo nad kozico (pazimo, da sta ustrezne velikosti) in nad paro stopimo čokolado. Čokoladi po želji dodamo ščep cimeta.

mini-bananini-sendviciVsak posamezen sendvič previdno pomočimo v čokolado (dokler je dovolj čokolade) oz. ga oblijemo s čokolado. Pomagamo si z žličko. Mini bananine sendviče polagamo na pladenj (tudi pekač bo v redu), obložen s peki papirjem. Za 5 minut jih damo v zamrzovalnik, da se čokolada hitreje strdi. Zobotrebce lahko odstranimo ali pa pustimo, da ne bomo imeli čokoladnih prstov, ko se bomo sladkali.mini-bananini-sendviciMini bananine sendviče hranimo v hladilniku. Če jih kaj ostane, seveda. 🙂

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor