Marelično-jogurtov mousse
Print Friendly, PDF & Email

Marelično-jogurtov mousse je krasna sladica, mousse brez jajc, nežnega okusa in kislo-sladka osvežilna sladica. Je idealna kadar želimo porabiti višek marelic pri hiši in če imate radi tudi jogurt, zakaj pa je ne bi poskusili? 😉

Marelično-jogurtov mousse_7

Pripomočki za marelično-jogurtov mousse

  • lonec in kuhalnica
  • večja in manjša skleda
  • palični mešalnih
  • ročni Električni mešalnik
  • servirni kozarci in jušna žlica
  • dresirna vrečka po potrebi

Sestavine za marelično-jogurtov mousse

Za 4 porcije

  • 400 g razkoščičenih marelic
  • 150 g sladkorja
  • 100 g smetane za stepanje
  • 80 g grškega jogurta
  • listi mente za dekoracijo

Postopek za pripravo marelično-jogurtovega moussa

Vzamemo marelice, jih dobro operemo in razkoščičimo. 400 g marelic, ki jih potrebujemo za recept je mišljenih že izkoščičenih, se pravi da moramo kupiti približno pol kilograma marelic. Očiščene marelice zrežemo na manjše kose, jih prestavimo v lonec in jih s sladkorjem postavimo na štedilnik.

Marelično-jogurtov mousse_1

Marelice s sladkorjem kuhamo na nizkem ognju in pogosto premešamo, po dobrih dvajsetih minutah, dobimo marelično kašo, ki jo odstranimo s štedilnika, preložimo v večjo skledo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Marelično kašo zmiksamo še s paličnim mešalnikom tako, da dobimo zelo drobno, fino kašo.

Marelično-jogurtov mousse_2

Sedaj vzamemo servirne kozarce in v vsakega damo eno žlico marelične kaše, preostalo marelično kašo pa bomo spremenili v mousse.

Marelično-jogurtov mousse_3

K preostali marelični kaši vmešamo grški jogurt.

Marelično-jogurtov mousse_4

V manjši skledi stepemo smetano in jo nato nežno primešamo zmes marelične kaše in grškega jogurta.

Marelično-jogurtov mousse_5

In naša marelično-jogurtova mousse je narejena. Sedaj lahko marelično-jogurtovo mousse preložimo v dresirno vrečko, vzamemo spet servirne kozarce v roke in jo iztisnemo, s pravim nastavkom bo rezultat izjemen, ni pa nič narobe, če ta korak izpustimo in marelično-jogurtovo mousse preložimo v servirne kozarce kar z žlico. Predem postrežemo marelično-jogurtovo mousse jo postavimo vsaj za eno uro v hladilnik. Kozarce s mousse-om zelo preprosto dekoriramo s nekaj listi mente, saj kontrast med marelično oranžno in zeleno barvo mente naredi vse samo še bolj privlačno.

Marelično-jogurtov mousse_7

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor