Malinove vetrnice
Malinove vetrnice so prava paša za oči. Zlasti za otroške. So sladke, hrustljave in zmanjka jih v trenutku. Za pripravo malinovih vetrnic ne potrebujemo nikakršnih posebnih spretnosti, saj je priprava zelo enostavna in tudi hitra. Lotijo se jih lahko prav vsakdo.
Malinove vetrnice – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- nož
- nož za rezanje pice (kolešček)
- jedilna žlica
- čajna žlička
- 2 manjši skodelici
- ribežen
- vilica
- čopič
- pekač
- peki papir
- pečica (navadna)
Malinove vetrnice – sestavine:
(za 6 kosov)
- 80 g kremnega sira (Philadelphia)
- 30 g sladkorja
- 1/2 čajne žličke mlete vanilje
- nastrgana lupinica manjše limone – BIO!
- 2 jedilni žlici malinove marmelade
- 24 svežih malin
- 1 jajce (za premaz)
- paket listnatega testa za takojšnjo uporabo (že razvaljan)
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Malinove vetrnice – priprava:
V manjšo skledo damo kremni sir, sladkor, mleto vaniljo in limonino lupinico ter premešamo. V drugo manjšo skodelico ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilico. Razgrnemo listnato testo in ga narežemo na 10 × 10 cm velike kose. To najlaže naredimo z nožem (koleščkom) za rezanje pice, lahko pa uporabimo tudi oster običajen nož.
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj prestavimo kvadrate listnatega testa. Na sredino vsakega kvadrata damo približno 3/4 čajne žličke kreme iz kremnega sira. Na kremo damo 1/2 čajne žličke malinove marmelade. Lahko uporabimo tudi kakšno drugo marmelado, le rdeča naj bo (jagodna, češnjeva, …). Kvadrate listnatega testa z nožem zarežemo po diagonali od sredine proti kotu. Okrog kreme in marmelade postavimo maline.
Vsak drugi ‘krak’ testa zavihamo proti sredini (glej sliko) in ga na rahlo pritisnemo, da se sprimejo skupaj.
Vsako vetrnico premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečico (navadno) segrejemo na 180 °C. Malinove vetrnice pečemo v predhodno ogreti pečici 15 minut.