Malinove kremne rezine
Print Friendly, PDF & Email

V malinovih kremnih rezina sta združena okusa sladke vanilje in rahlo kiselkaste maline. Obe sestavini skupaj ustvarita popolno harmonijo okusa. Za pripravo te čudovite sladice ne potrebujemo pečice in ne kulinarično zahtevnega znanja.

Malinove kremne rezine – pripomočki:

  • nastavljiv pekač mere 28 x 23 cm (ali podoben)
  • cedilo za pasiranje malin

Namig:

Malinove kremne rezine lahko naredite tudi v okroglem pekaču kot torto.

Malinove kremne rezine – sestavine:

Piškotno dno:

  • 18 kosov piškotov savoiardi
  • cca. 300 ml pomarančnega soka

Krema:

  • 850 ml mleka
  • 3 vrečice vaniljeva pudinga
  • 160 g sladkorja (oziroma po želji)
  • 250 g masla sobne temperature

Smetanov premaz:

  • 400 ml sladke smetane
  • 100 g maskarpone sira
  • 60 g sladkorja (oziroma po želji)

Malinov preliv:

  • 500 g zmrznjenih malih
  • 5 želirnih lističev
  • 60 g sladkorja

Malinove kremne rezine – postopek:

Najprej skuhamo vaniljev puding po navodilih na vrečici, s to razliko, da uporabimo manj mleka. Skuhan puding prekrijemo s kuhinjsko pvc folijo. Pvc folijo položimo na puding tako, da se dotika pudinga, s tem dosežemo, da se na pudingu med ohlajanjem ne naredi koža.

Ko se je puding ohladil do še rahlo mlačnega, vanj vmešamo maslo. Maslo naj bo sobne temperature. Pri mešanju si vzamemo čas in maslo res temeljito vmešamo v puding, kajti od tega bo odvisna struktura naše kreme, katera naj dobi svilnato strukturo.

Priporočam uporabo nastavljivega pekača po meri, katerega z lahkoto odstranimo in kasneje brez truda narežemo rezine. Če takšnega pekača nimamo, uporabimo primernega.

Na dno položimo piškote savoiardi in vsakega posebej navlažimo s pomarančnim sokom, približno dve žlici na piškot.

Čez navlažene piškote premažemo vaniljevo kremo. Potrudimo se in kremo nanesemo čimbolj enakomerno.

Čez vaniljevo kremo premažemo stepeno sladko smetano. Smetani smo med stepanje dodali maskarpone sir, ker tako smetanov premaz postane bolj kompakten. Tudi sedaj se potrudimo in naredimo čimbolj enakomeren in gladek premaz.

Maline pokuhamo in še vroče preko cedila spasiramo, da izločimo malinove koščice. Če nas te ne motijo, jih lahko pustimo. V spasirane maline dodamo sladkor in premešamo, da se stopi.

Želirne lističe namočimo v vodi in ko se zmehčajo, jih ožamemo ter dodamo v malinov pire, kateri je še topel. Mešamo tako dolgo, da se želirni lističi povsem stopijo.

Nato malinov preliv  nežno in enakomerno prelijemo čez sladko smetano.

Pekač postavimo na hladno vsaj za 3 ure, še bolje čez noč.

Ohlajeno sladico narežemo na rezine in ponudimo na krožniku.

 

Okus sladke vanilje in rahlo kiselkaste maline nas bo povsem prevzel…, mmmm.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor